Deal News Online

undefined

Φράι: Σωστός ο Μητσοτάκης στο προσφυγικό

"Οι Έλληνες προσέφεραν πολλά"

 

Ο Τόρστεν Φράι, αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, δηλώνει ικανοποιημένος από τα μέτρα για το προσφυγικό της νέας ελληνικής κυβέρνησης. "Οι Έλληνες προσέφεραν πολλά".

 

Όπως αναμένονταν, οι προσπάθειες του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ να κερδίσει κι άλλες χώρες πλην της Μάλτας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, για το σχέδιό του ανακατανομής προσφύγων που διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο, δεν απέδωσαν καρπούς στο συμβούλιο υπουργών του Λουξεμβούργου. Πολλοί ομόλογοί του εξέφρασαν την συμπάθειά τους στις ιδέες του, αλλά δεν ήθελαν ούτε καν να ακούσουν λεπτομέρειες.

 

"Μύθος" οι υπερβολικοί πρόσφυγες στις μεσογειακές χώρες


Η πρόταση Ζεεχόφερ προκάλεσε διαφωνίες ακόμη και σε βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης. Αίφνης ο Τόρστεν Φράι, αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, μιλώντας στο Γερμανικό Ραδιόφωνο DLF, υποστηρίζει ότι αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για μια μακροχρόνια λύση του προσφυγικού.

 

Αλλά τι προτείνει ο Γερμανός βουλευτής; "Θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό, αντί να μοιράζουμε τους πρόσφυγες στην Ευρώπη ανεξαρτήτως του εάν έχουν προοπτικές παραμονής, να εγγυηθούμε έναν πιο αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και να παίρνουμε την απόφαση στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα, για το ποιος έχει δικαίωμα προστασίας ή παραμονής στην Ευρώπη".

 

Επ΄αυτού ο Γερμανός πολιτικός υπενθυμίζει τη βοήθεια και στήριξη που έδωσε η ΕΕ στην Ελλάδα, και από την άλλη, σε σχέση με την Ιταλία σημειώνει ότι μόλις τα τελευταία δύο χρόνια πήρε η Ιταλία περισσότερους πρόσφυγες αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων της, από ότι συνολικά όλα τα τελευταία χρόνια. "Αυτόν τον μύθο ότι έχουν υπερφορτωθεί με πρόσφυγες οι μεσογειακές χώρες, δεν μπορώ να τον αντιληφθώ", υπογράμμισε ο Τόρστεν Φράι. Δηλαδή, έχουν άδικο που γκρινιάζουν οι Ιταλοί και οι Έλληνες; τον ρωτά ο δημοσιογράφος.

 

"Οι Έλληνες προσέφεραν πολλά"


"Ισχύει περισσότερο για την Ιταλία" εξειδικεύει ο Γερμανός βουλευτής. "Για την Ελλάδα ισχύει εν μέρει. Οι Έλληνες, όχι σε απόλυτους αριθμούς, αλλά αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων, πρόσφεραν πάρα πολλά. Αλλά θα πρέπει να το περιορίσω. Έχουμε στην ανατολική Μεσόγειο μια συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, η οποία τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια εφάρμοσε με μεγάλη συνέπεια, όχι όμως η Ελλάδα, κι αυτό θα πρέπει να αλλάξει.

 

Γι αυτό είμαι χαρούμενος, που ο νέος έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, εξήγγειλε ότι, αφενός, θα επιταχύνει εντός δύο μηνών τις διαδικασίες επαναπροώθησης στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω, κι αφετέρου, ιδιαίτερα για τους αιτούντες άσυλο που δεν είναι συνεργάσιμοι, ότι θα προβλεφθεί μηχανισμός κυρώσεων. Νομίζω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα".

 

Ο Τόρστεν Φράι αποκαλεί μύθο το ότι μόνο οι χώρες του Βίζεγκραντ αντιδρούν στην φιλοξενία προσφύγων. "Εάν παρατηρήσετε την Πορτογαλία, την Ιρλανδία ή τη Δανία, χώρες που δεν ανήκουν στο Βίζεγκραντ, θα δείτε ότι έχουν την ίδια προσφυγική πολιτική. Το θέμα είναι ευρύτερο και θα πρέπει να δούμε πώς θα διασφαλίσουμε μια κοινή προσέγγιση στην επίλυση του προβλήματος", υπογραμμίζει ο Τόρστεν Φράι.

 


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αθλητικά

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Nova: Κάθε σκέψη αναδιάρθρωσης σημαίνει «πανδημία» στο ποδόσφαιρο

Στελέχη της Nova σχολιάζοντας νεότερες απόψεις και προτάσεις διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

ΠΕΣΥΔΑΠ: Δράση καθαρισμού – εξωραϊσμού του ΣΕΦ

Οι διοικήσεις του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.