Γουρούνια παρατηρήθηκαν να χρησιμοποιούν εργαλεία για σκάψιμο

Τα γουρούνια μπορεί να μην φημίζονται για τη νοημοσύνη τους, αλλά είναι πιο έξυπνα από ό,τι φαίνονται. Ερευνητές παρατήρησαν μια οικογένεια χοίρων του είδους Visayan να χρησιμοποιούν κομμάτια ξύλου για να σκάψουν και να κατασκευάσουν φωλιές, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι άγριοι χοίροι είναι σε θέση να χρησιμοποιούν εργαλεία.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Mammalian Biology. η οικολόγος Meredith Root-Bernstein παρατήρησε ένα γουρούνι να χρησιμοποιεί με το στόμα του έναν φλοιό δέντρου για να σκάψει το έδαφος. Αν και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών η επιστήμονας προσπάθησε να παρατηρήσει ξανά το φαινόμενο, η συμπεριφορά αυτή δεν επαναλήφθηκε.

 

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε είναι ότι η ενέργεια αυτή να κάνει με το χτίσιμο της φωλιάς των ζώων, που συμβαίνει κάθε έξι μήνες ως προετοιμασία της άφιξης των νεογέννητων γουρουνιών. Πράγματι, την επόμενη άνοιξη, ένας συνάδελφός της κατέγραψε την πολύ ενδιαφέρουσα συμπεριφορά, όταν τρία γουρούνια χρησιμοποίησαν εργαλεία για να σκάψουν τη φωλιά τους.

 

Μάλιστα, οι ερευνητές συμπέραναν πως αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται γιατί τα βοηθάει να σκάψουν καλύτερα, αλλά γιατί το διασκεδάζουν με αυτόν τον τρόπο. Όπως παρατηρήθηκε, το σκάψιμο με αυτόν τον τρόπο δεν είναι τόσο γρήγορο ή αποτελεσματικό σε σχέση με το σκάψιμο με τα πόδια τους.

 

Η σχέση των γουρουνιών με τη χρήση εργαλείων είναι ένα κομμάτι που δεν έχει μελετηθεί στο παρελθόν εκτενώς. Είναι ελάχιστα τα είδη ζώων που έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα να χρησιμοποιούν εργαλεία, και σε αυτά συγκαταλέγονται τα δελφίνια, οι ελέφαντες και οι χιμπατζήδες.

 

"Η χρήση εργαλείων είναι πολύ σημαντική!" δήλωσε η Root-Bernstein. "Ως τώρα, δεν υπήρχαν επιστημονικές αναφορές σχετικά με τη χρήση εργαλείων από οποιαδήποτε είδος χοίρων, κάτι που δεν συμβαίνει τόσο συχνά". Τα ευρήματα, μεταξύ άλλων αποτελούν μια ένδειξη για το πώς εξελίσσεται η νοημοσύνη και πώς συνδέονται τα σώματα με το περιβάλλον τους.«Μπορούμε να σκεφτούμε ότι μόνο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το περιβάλλον για να επηρεάσουν τη ζωή τους, αλλά με διαφορετικούς τρόπους πολλά άλλα είδη το κάνουν αυτό», πρόσθεσε η επιστήμονας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε…

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Άνθρωποι τέθηκαν από γιατρούς σε αναστολής ζωτικών λειτουργιών (suspended animation- κατάσταση «χειμερίας νάρκης») για πρώτη...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.