Επιχειρήσεις

Ναι μεν αλλά… για το master plan του ΟΛΠ

Εγκρίθηκε αλλά με περικοπές η πρόταση για το λιμάνι του Πειραιά

 

 

Για «μια μεγάλη επένδυση, εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) όπου επιβεβαιώθηκε η έγκριση του master plan της ΟΛΠ που εξετάσθηκε από την επιτροπή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου.

 

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων δεν ενέκρινε την κατασκευή της προβλήτας IV ενώ δεν κατατέθηκε από τον ΟΛΠ το σχέδιο για την επέκταση της προβλήτας Γ1 που βρίσκεται στη Δραπετσώνα όπου θα γινόταν νέο μοντέρνου τύπου car terminal με επίγειο γκαράζ. Είναι τα δύο σχέδια που είχαν κατατεθεί πακέτο από την ΟΛΠ ΑΕ την προτελευταία ημέρα πριν από την προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΣΑΛ.

 

Έτσι, το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζει τα εξής:

 

1. Η ΟΛΠ Α.Ε. - σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν της σημερινής συνεδρίασης - απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει.

 

2. Για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση, δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή