Χάνει έδαφος το πετρέλαιο

Πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω ανησυχιών για χαμηλότερη ζήτηση, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας (των δύο μεγαλύτερων καταναλωτών μαύρου χρυσού) δεν αναμένεται να βοηθήσουν να μπει ένα τέλος στον εμπορικό πόλεμο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

 

Η Κίνα που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, έχει χαμηλώσει τις προσδοκίες ότι θα τερματιστούν οι εμπορικές εντάσεις που σημειώνονται εδώ και 15 μήνες με τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να αυξήσει τους δασμούς από το 25% σε 30% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισ. δολ. στις 15 Οκτωβρίου, αν δεν σημειωθεί κάποια πρόοδος.

 

Ο εμπορικός πόλεμος έχει προκαλέσει αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες παγκοσμίως και έχει επιβραδύνει την ανάπτυξη και των δύο χωρών, περιορίζοντας την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων.

 

Το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ σημειώνει πτώση 25 σεντς ή 0,43% στα 58,07 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό μειώνεται κατά 16 σεντς ή 30% στα 52,43 δολ/βαρέλι.

 

«Αν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας επιδεινωθούν, η απαισιοδοξία της αγοράς θα φέρει μεγάλες πιέσεις στις πετρελαϊκές τιμές», αναφέρει ο Benjamin Lu, αναλυτής εμπορευμάτων στην Phillip Futures.

 

Οι τιμές επίσης δέχθηκαν πιέσεις μετά από τις αναφορές για αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ, που εξακολουθεί να είναι ο Νο1 παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο.

 

Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν σε 2,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Οκτωβρίου, αύξηση σχεδόν διπλάσια από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές (1,4 εκατ. βαρέλια).


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.