Ανοδικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης Προτεινόμενο

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα Παρασκευή.

 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,99% στις 855,95 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 841,18 μονάδων (+0,23%) και 856,19 μονάδων (+2,02%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 73,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 40 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 575 χιλ. τεμάχια.

 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 2,16%, στις 2.132,17 μονάδες, ενώ στο +1,59% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.192,44 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 4,42% στις 817,92 μονάδες.

 

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,84%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 4%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 9,49%.

 

Ο Ηρακλής (APS) και οι 12 άθλοι της μείωσης των προβληματικών δανείων άλλαξαν τη ροή των πραγμάτων στην εγχώρια αγορά και σε συνδυασμό με τη βελτίωση του κλίματος στις ξένες αγορές επανέφεραν τον Γενικό Δείκτη σε θετική εβδομαδιαία μεταβολή μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες απωλειών, διαπιστώνει στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο Μ. Χατζηδάκης της Beta Securities.

 

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η ΔΕΗ και η Πειραιώς σημείωσαν κέρδη που ξεπέρασαν το 5%, ενώ οι Alpha Bank, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύθηκαν με άνοδο άνω του 4%. Κέρδη 3,96% για τη Cenergy και 3,02% για τη Eurobank, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Φουρλή, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχαλκο.

 

Άνω του +1% έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Σαράντης, Coca Cola, Motor Oil, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ. Χωρίς μεταβολή ο ΟΤΕ, ενώ Titan και Λάμδα έκλεισαν με απώλειες 0,11% και 0,40% αντίστοιχα.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.