Φόβοι για τη ζήτηση πετρελαίου

Αλλαγές και ανατροπές

 

Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση που επιδεινώνεται διαρκώς και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, επηρεάζουν τις αγορές πετρελαίου, όσο και την δυναμική της προσφοράς και της ζήτησής του. Σε αυτό συμφωνούν οι επικεφαλής της βιομηχανίας πετρελαίου. Μιλώντας στο CNBC, ο CEO της Saudi Aramco, Amin Nasser, είπε ότι «υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του πετρελαίου σήμερα. Η αγορά ικανοποιήθηκε με την απάντηση της Saudi Aramco (σ.σ. στην επίθεση στις εγκαταστάσεις της).

 

Πιστεύω ότι αυτό που πιέζει τις τιμές σήμερα είναι η παγκόσμια οικονομική κατάσταση, η διαμάχη με τους δασμούς που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη και έτσι, όλα αυτά επηρεάζουν τις τιμές του αργού». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα ζήτηση και είναι στο επίπεδο που την περίμεναν, περίπου στο 1 εκατ. βαρέλια (ανάπτυξη στη ζήτηση την ημέρα) μέχρι το τέλος του έτους. Όμως, θα είναι έτσι συνεχώς;

 

Η αναλυτής της αγοράς πετρελαίου και επικεφαλής της RBC Capital Markets, Helima Croft, είναι πολύ επιφυλακτική και επισημαίνει ότι οι δύο παράγοντες που ανέφερε και ο CEO της Saudi Aramco (και άρα, η επίδρασή τους στη ζήτηση για αργό) είναι πιο σημαντικοί στις αγορές από τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στη Μ. Ανατολή. «Έχουμε ακόμα τεράστιους φόβους για τη ζήτηση.

 

Αυτό είναι που ζυγίζει τη συγκεκριμένη αγορά. H μεγάλη στροφή στην αγορά φέτος ήταν η εξέλιξη του παγκοσμίου πολέμου και, όσο υπάρχουν φόβοι για τέτοιους εμπορικούς πολέμους να κρέμονται πάνω από αυτή, ο ΟΠΕΚ μπορεί να κάνει ό,τι μπορεί σε όρους περικοπής παραγωγής, όμως η ερώτηση είναι: Πώς μπορείς να κινήσεις αυτή την αγορά... προς τα πάνω»;

 

Οι τιμές του αργού έπεσαν την Τετάρτη για τρίτη συνεχή ημέρα, με το Brent να διαπραγματεύεται στα 58,09 δολάρια το βαρέλι και το WTI στα 52,49 δολάρια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.