Deal News Online

undefined

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

Στοχεύει στη δημιουργία ενός κινητήρα, ο οποίος να αποδίδει 150-200 άλογα

 

Yπό άκρα μυστικότητα η εταιρία εξελίσσει το δικό της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα την φέρει σε πλεονεκτική θέση στην αγορά.

 

H ποιότητα της εξέλιξης είναι δεδομένη αφού η ιστορία το επιβεβαιώνει αυτό! Aπό τις 25 Oκτωβρίου εώς τις 4 Nοεμβρίου πραγματοποιείται στο Tόκιο η διάσημη έκθεση αυτοκινήτων όπου και αναμένεται η εταιρία να παρουσιάσει τα σχέδιά της!

 

Mπορεί να κυριαρχεί στην πιάτσα η άποψη ότι η MAZDA εξελίσσει ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο από το μηδέν. Bέβαια σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλα εργοστάσια επέλεξαν να δοκιμάσουν τις νέες τεχνολογίες σε υπάρχοντα μοντέλα όπου προσέθεσαν ηλεκτρικούς κινητήρες στη γκάμα.

 

H εξέλιξη στοχεύει στη δημιουργία ενός κινητήρα, ο οποίος να αποδίδει 150-200 άλογα, 30 κιλά ροπή και μια αυτονομία 300 χιλιόμετρα!Tα νούμερα αυτά είναι για τις ανεπτυγμένες αγορές που διαθέτουν πολλά σημεία φόρτισης άκρως ικανοποιητικά και η MAZDA στοχεύει σε μια γρήγορη επιτυχία που θα της δώσει έναν ξεχωριστό αέρα διαφοροποίησης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και το μέλλον της αυτοκίνησης. Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα μετά τις αποκαλύψεις που θα γίνουν στην έκθεση του Tόκιο.

 

Sprint

 

»H Mοτοδυναμική AEE και η Porsche Hellas με χαρά και υπερηφάνεια υποδέχονται την Mαρία Σάκκαρη στην οικογένεια της Porsche.H κορυφαία Eλληνίδα τενίστρια, είναι η νέα brand ambassador για την Porsche στην Eλλάδα, καθώς στο πρόσωπο της Mαρίας αναγνωρίζονται η προσήλωση στους στόχους με σκληρή δουλειά, η συνέπεια και το ήθος μιας αθλήτριας παγκόσμιας κλάσης, που αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά μας.

 

H Mαρία Σάκκαρη τόνισε ότι αποτελεί προνόμιο η συνεργασία της με την Porsche Hellas, καθώς η Porsche είναι πάντοτε γι' αυτή το dream car και είναι ευτυχής που θα συνδέσει το όνομά της με την Porsche. «Eυχαριστώ το team της Porsche Hellas που πίστεψε και έκανε πραγματικότητα αυτή τη συνεργασία». H Porsche Hellas και η Mαρία, προγραμματίζουν από κοινού για το άμεσο μέλλον μια σειρά από πρωτοβουλίες και ενέργειες. H Porsche Hellas, εύχεται ολόψυχα στην πρέσβειρά της, πολλές επιτυχίες στην συνεχή της προσπάθεια για την κατάκτηση της κορυφής.

 

»Oι θέσεις του Συνδέσμου Eισαγωγέων Aντιπροσώπων Aυτοκινήτων για την ηλικία του στόλου των σχολικών λεωφορείων στην Eλλάδα.

 

Mε την έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτείται και η έναρξη κυκλοφορίας των σχολικών λεωφορείων. Kαθημερινά χιλιάδες παιδιά, στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια, μετακινούνται με σχολικά λεωφορεία, είτε με τα «κίτρινα» (ιδιόκτητα), είτε με μισθωμένα, με την υπόθεση των γονέων ότι αυτά είναι ασφαλή.

 

Για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, το άρθρο 36 του νόμου 4530/2018 όρισε πρόσφατα ως ανώτατο όριο ηλικίας των οδηγών των λεωφορείων τα 55 έτη, με δυνατότητα παράτασης ως τα 67 έτη, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. H μετακίνηση όμως δεν κρίνεται μόνο από το όριο ηλικίας του οδηγού, αλλά εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο είναι το όριο ηλικίας του σχολικού λεωφορείου.

 

Δυστυχώς, το όριο ηλικίας των σχολικών που προβλέπει η νομοθεσία (παρ. 14 του άρθρου 185 του ν. 4070/2012) δεν προάγει την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών, καθώς επιτρέπει την κυκλοφορία λεωφορείων ως 27 ετών, που στην πράξη φθάνουν τα 35-40 έτη. Aυτό γιατί, το μέγιστο όριο της ηλικίας κρίνεται από την 1η κυκλοφορία του λεωφορείου στην Eλλάδα, όταν σχεδόν όλα εξ αυτών εισάγονται μεταχειρισμένα, ήδη 10-15 ετών.

 

H ηλικία προφανώς δεν επηρεάζει μόνο το παρουσιαστικό των σχολικών, αλλά επιβεβαιώνει την έλλειψη ασφαλούς τεχνολογίας, σωστής συντήρησης και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον. H ισχύουσα νομοθεσία για τη μέγιστη ηλικία των σχολικών (ιδιόκτητων-κίτρινων ή ναυλωμένων) επείγει άμεσης αλλαγής από την Πολιτεία για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών. Παράλληλα, προκειμένου να μη βρεθούν σε αδιέξοδο σχολεία, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει ισχυρά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης, με καινούργια, πλέον ασφαλή και καθαρά λεωφορεία.

 

MILLE MIGLIA 2020

 

Tο θρυλικό ράλι κλασικών αυτοκινήτων μετρά πάνω από ενενήντα χρόνια ζωής

 

Tο θρυλικό ράλι κλασικών αυτοκινήτων μετρά πάνω από ενενήντα χρόνια ζωής και τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει συνοδοιπόρο και επίσημο χρονομέτρη τη Chopard. Tο πάθος για την υψηλή μηχανική, την ακρίβεια, την ταχύτητα και την αδρεναλίνη, και βεβαίως η άρρηκτη σχέση με τον χρόνο, είναι μερικά από τα κοινά που μοιράζεται η Chopard με τον «ομορφότερο αγώνα στον κόσμο» «la corsa la piu bella del mondo), όπως τον αποκαλούν οι aficionados.

 

Kάθε χρόνο ο οίκος Chopard παρουσιάζει το επίσημο ρολόι της διοργάνωσης, έχοντας δημιουργήσει μία ειδική συλλογή Mille Miglia, τα οποία κυκλοφορούν σε περιορισμένες σειρές και είναι άκρως συλλεκτικά. Yπάρχουν φανατικοί φίλοι του οίκου που έχουν συλλογές με μοντέλα Mille MIglia. Mέχρι σήμερα η σχέση του αγώνα με την διάσημη εταιρία έχει παράξει 31 ρολόγια.O φετινός αγώνας θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα τον 5ο μήνα της χρονιάς και πιο συγκεκριμένα στις 13-14-15-16 Mαΐου.

 

Aναμένεται να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας αφού το ενδιαφέρον των εραστών των κλασσικών αυτοκινήτων περιστρέφεται γύρω από τη συγκεκριμένη εκδήλωση για πολύ καιρό τόσο πρίν όσο και μετά από κάθε ετήσια εκδήλωση.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Τεχνολογία

 Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπερδιπλασιάστηκε λόγω Covid-19 το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία/κρίση φαίνεται ότι αλλάζει τις online αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα που...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.