Δεν είχαμε την εμπειρία παραδέχεται ο Τσακαλώτος Προτεινόμενο

Τι είπε για τα πλεονάσματα

 

Όταν αναλάβαμε την εξουσία, δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία, παραδέχεται τώρα και ο τέως υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσακαλώτος έκανε τη γνωστή αυτοκριτική σημειώνοντας: «Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα, αλλά ο κύριος λόγος που οι πολίτες «γύρισαν την πλάτη» στον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι το κόμμα κυβέρνησε τα 3 από τα 4 χρόνια μέσα στο τρίτο μνημόνιο και οι πολίτες έχουν δικαιολογημένα παράπονα».

 

Ακόμα και για τα πρωτογενή πλεονάσματα που υπέγραψε, αναγνώρισε ότι ήταν πολύ μεγάλα...

 

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε στρατηγική για τη μείωση τους, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις, που ναι μεν είχαν υπογραφεί, αλλά τελικά δεν ίσχυσαν.

 

Είπε ακόμα ότι «την πλήρωσε η μεσαία τάξη», αλλά ήταν επιβεβλημένο. Κατά την άποψή του, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία (με την Ελλάδα να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια) αντιμετώπισε μια ανθρωπιστική κρίση και η απόλυτη προτεραιότητα ήταν αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να φάνε.


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.