Θεσσαλονίκη: “Ιστορίες μιας γοργόνας” για τον Θερμαϊκό

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την πολιτιστική ομάδα «dot2dot» διοργανώνει, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Περιβάλλον και Πολιτισμός, δυο πρωτότυπες δράσεις για την ιστορία της πόλης σε σχέση με το λιμάνι και τον Θερμαϊκό.

 

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην ίδρυση της Θεσσαλονίκης και την ιδιαίτερη σχέση της πόλης με το λιμάνι της. Πώς δημιουργήθηκε ο Θερμαϊκός κόλπος; Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι ο βυθός του θα μπορούσε να είναι μια αποκάλυψη για την ίδια την ιστορία της πόλης;

 

Αυτά και άλλα ερωτήματα για τη Θεσσαλονίκη θα απαντηθούν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Θεσσαλονίκη, παραθαλάσσια πόλη: μια γοργόνα αφηγείται», για παιδιά του Δημοτικού, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς.

Η δεύτερη θεματική διαδρομή με τίτλο «Στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου: ιστορίες μιας γοργόνας από στεριά και θάλασσα» πραγματοποιείται το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί. Μέσα από μια «διαφορετική» βόλτα και ματιά στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και στο… νερό, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν καλά κρυμμένα μυστικά και άγνωστες όψεις του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου που κρύβονται στη θάλασσα του Θερμαϊκού.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για την οποία οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310385662.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Mazda CX-30: Βραβείο «Golden Steering Wheel» 2019

Mazda CX-30: Βραβείο «Golden Steering Wheel» 2019

• Ο κινητήρας Skyactiv-X, και το μικρομεσαίο Mazda3 βρέθηκαν επίσης στις 3 πρώτες θέσεις της κατηγορίας...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Τουρισμός

Μείωση ταξιδιών των Κυπρίων προς Ελλάδα

Μείωση ταξιδιών των Κυπρίων προς Ελλάδα

Όλο και λιγότεροι είναι κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Κύπρου που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, καθώς...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.