ΚΑΠΕ: Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενεργείας στα κτίρια


Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 17:00 - 19:15, ημερίδα με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια- εφαρμογές, έργα και το ΒΙΜ ως εργαλείο» (HALL 1, Metropolitan Expo, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

 

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της Building Green Open Space 2019 με θέμα «Το μέλλον στα κτίρια & τις κατασκευές / Τάσεις-Καινοτομία-Εφαρμογές», που θα λάβει χώρα από τις 18-20 Οκτωβρίου 2019, στο Metropolitan Expo.

 

Στόχος της ημερίδας του ΚΑΠΕ είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων του εργαλείου ΒΙΜ (Building Information Modelling)για την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια και του ρόλου του στο σχεδιασμό έξυπνων κτηρίων, καθώς και συγκεκριμένων παραδειγμάτων παρεμβάσεων και καλών πρακτικών που συντελούν σε αυτό το στόχο.

 

Το ΒΙΜ είναι μια ψηφιακή αναπαράσταση των φυσικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών μιας εγκατάστασης/κτηρίου, που μπορεί να αξιοποιηθεί στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ενεργειακά αποδοτικότερων κτηρίων, σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Το ΒΙΜ ανοίγει το δρόμο για μια πιο αποτελεσματική πολύ-επιστημονική συνεργασία τόσο καθ’ όλον τον κύκλου ζωής του κτηρίου όσο και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 

Η χρήση του βρίσκεται σε ταχύτατη ανάπτυξη στις πιο μεγάλες κατασκευαστικές αγορές και σε πολλές χώρες του κόσμου έχει θεσμοθετηθεί με υποχρεωτική εφαρμογή, τουλάχιστον στα δημόσια έργα. Ενώ η Αμερική ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το ΒΙΜ, τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας του καταγράφονται στις χώρες όπου το ΒΙΜ έχει υποχρεωτική εφαρμογή, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει συγκεκριμένων πρότυπων και διαδικασιών.

 

 

 

 


protoselida

Media

ΕΣΗΕΑ: Υποβολή αιτήσεων νέων μελών ως 31/01

ΕΣΗΕΑ: Υποβολή αιτήσεων νέων μελών ως 31/01

Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Υγεία & Διατροφή

ΠΦΣ: Σημαντική η έλλειψη φαρμάκων

ΠΦΣ: Σημαντική η έλλειψη φαρμάκων

Καθημερινό φαινόμενο για τους φαρμακοποιούς αποτελεί πλέον η έλλειψη φαρμάκων, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό...

Τουρισμός

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

Συνεχώς αυξανόμενο είναι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των Φινλανδών τουριστών για την χώρα μας, καθώς...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.