Σταϊκούρας: Αναζητούμε λύσεις για τη μείωση των NPLs Προτεινόμενο

"Είμαστε ανοικτοί και ήδη αναζητούμε άλλες ρεαλιστικές, καινοτόμες και αποτελεσματικές συστημικές λύσεις" οι οποίες θα προστεθούν στην επιλογή του "Ηρακλή" για τη μείωση των NPLs, σημειώνει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα καταφέρει τελικώς να προσεγγίσει μονοψήφια ποσοστά στους δείκτες NPLs, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

 

"Προτεραιότητα - κλειδί της ελληνικής μακροοικονομικής πολιτικής είναι η αναβάθμιση του τμήματος της ελληνικής οικονομίας που αφορά στην προσφορά", υπογραμμίζει ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι, προ κρίσης, οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου έφταναν στο 20,6% του ΑΕΠ, ενώ το 2020 υπολογίζεται ότι θα φθάσουν στο 13,1% του ΑΕΠ.

 

"Η μακροοικονομική στρατηγική μας είναι η αύξηση των επιπέδων σχηματισμού του παγίου κεφαλαίου", αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ, συμπληρώνοντας ότι Ελλάδα και εταίροι θα πρέπει να εξερευνήσουν από κοινού κάθε δυνατότητα η οποία οδηγεί σε θετικό επενδυτικό σοκ για την ελληνική οικονομία.

 

Όσον αφορά στη δημοσιονομική πολιτική, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνει, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι "οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του χρέους, επιτρέποντας τη σταδιακή μείωση των δημοσιονομικών στόχων".

 

Για το προφίλ του χρέους και το ζήτημα των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, τέλος, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι "θα μπορούσαν να εξεταστούν και άλλες κινήσεις αποπληρωμής ώστε να μειωθεί το ποσοστό των δανείων του ΔΝΤ επί του συνολικού ελληνικού χρέους στο ελάχιστο δυνατό". Προσθέτει ωστόσο ότι αυτό δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για την κυβέρνηση.


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.