Deal News Online

undefined

Όμιλος Συγγελίδη: Η Opel, τα deals και το μέλλον στην αγορά

Το deal, ολοκληρώθηκε και τυπικά.

 

H Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενέκρινε και τυπικά τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Opel Ελλάς στον Γεώργιο Συγγελίδη, μέσω της οποίας ο γιός του, Πολυχρόνης, αποκτά εμμέσως τον έλεγχο της εταιρίας. Με την εξαγορά αυτή, ο Όμιλος Συγγελίδη μετατρέπεται στον αδιαφιλονίκητο leader της αγοράς, διαθέτοντας στο portfolio του premium και «εμπορικούς» κατασκευαστές από την Ευρώπη αλλά και την Ιαπωνία. Και, καθώς φαίνεται, αυτό δεν θα είναι το τέλος των deals για τον Όμιλο, ο οποίος κινείται στον αστερισμό νέων συμφωνιών.

 

Ο Όμιλος Συγγελίδη διαθέτει στη φαρέτρα του μάρκες από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, διαθέτει όλες τις μάρκες του PSA Group (Peugeot, Citroen, DS Automobiles, Opel) και τη Mazda. Η προσθήκη της Opel στο portfolio του κρίνεται ως ιδιαίτερης σημασίας, για πολλαπλούς λόγους. Σημαντικότερος, είναι ίσως η θέση που κατέχει στην ελληνική αγορά η γερμανική μάρκα. Καταλαμβάνοντας σταθερά, τα τελευταία χρόνια, μια από τις πρώτες πέντε θέσεις στις ετήσιες πωλήσεις στη χώρα μας, η Opel έχει μοντέλα τα οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Έλληνες. Όπως, για παράδειγμα, το Corsa, το οποίο με 3.510 ταξινομήσεις στην Ελλάδα, το εννιάμηνο του 2019, είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές σε πωλήσεις μοντέλο στη χώρα. Με την προσθήκη της Opel, λοιπόν, στο χαρτοφυλάκιό του, ο Όμιλος ισχυροποιεί τη θέση του στις πωλήσεις.

 

Όχι τυχαία, ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, μιλώντας στη «Deal», είχε τονίσει εμφατικά, σε ό,τι αφορά την Opel στην Ελλάδα και το τι μέλλει γενέσθαι μετά το πέρασμα στον Όμιλο, πως «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Ο Όμιλος Συγγελίδη θα διατηρήσει την επιτυχημένη «συνταγή» της Opel στη χώρα, φιλοδοξώντας να τη μετατρέψει σε μια μεγαλύτερη και πιο δυναμική εταιρία. Για αυτό, θα εκμεταλλευθεί και το potential της γερμανικής εταιρίας, η οποία έχει ιστορία πίσω της, μια ευρεία, ανανεωμένη γκάμα δημοφιλών μοντέλων, αλλά και μέλλον, καθώς έχει ήδη αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνολογίες για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

 

Πάντως, έχοντας πάρει διπλή ψήφο εμπιστοσύνης από premium κατασκευαστές της Ευρώπης, αλλά και της Ιαπωνίας, ο leader της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα, Όμιλος Συγγελίδη συνεχίζει την τακτική της επέκτασης. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ανάληψη της Opel, ακολούθησε ένα άλλο deal, με την επιστροφή της Mazda στην Ελλάδα, μέσω του Ομίλου Συγγελίδη. Έτσι, πληροφορίες αναφέρουν ότι στα σκαριά βρίσκεται μια ακόμα συμφωνία, κάτι το οποίο θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα...

 

Από την Έντυπη Έκδοση


World Business

 H Γαλλία «χτυπά» τη Silicon Valley

H Γαλλία «χτυπά» τη Silicon Valley

O φόρος ψηφιακών υπηρεσιών που είχε αποφασίσει να επιβάλλει η Γαλλία στους τεχνολογικούς κολοσσούς της...

Media

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

ΕΡΤ: Αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης σε HD

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμψει το πρόγραμμα των τηλεοπτικών της καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Έφυγε από τη ζωή ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Σοκ έχει προκαλέσει στο αφρικανικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο θάνατος του πρώην διεθνούς μέσου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.