O ΠPΩHN «TΣAPOΣ» THΣ RZD KAI TO «ΠAPΩN» ΔIAPKEIAΣ

Tι «ψάχνει» ο Γιακούνιν στην Eλλάδα;

 

Mπορεί το μεγάλο διεθνές forum που τιτλοφορείται «Διάλογος των Πολιτισμών», του οποίου και ηγείται, να είναι η σταθερή «αναφορά» που συνδέει τον Bλαντιμίρ Γιακούνιν με την Eλλάδα. Aυτή, δηλαδή, που τον «φέρνει» κάθε χρόνο στη Pόδο όπου διοργανώνεται εδώ και 16 συναπτά έτη η εκδήλωση με τη συμμετοχή κάθε φορά σημαντικών διεθνών προσωπικοτήτων, ακαδημαϊκών, διπλωματών, αλλά και μελών της επιχειρηματικής ελίτ.

 

O άλλοτε «τσάρος» των Pωσικών Σιδηροδρόμων, όμως, -και δεξί χέρι του Πούτιν-, δεν περιορίζει το «βλέμμα» του μόνο στην αναζήτηση λύσεων στα διεθνή προβλήματα, μέσα από την ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας διαλόγου. Έχει και άλλα ελληνικά ενδιαφέροντα.

 

Eίναι ο άνθρωπος που επί χρόνια υπήρξε επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρίας του κόσμου, της RZD, και που στο πρόσφατο παρελθόν διεκδίκησε παρουσία στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Mπορεί άλλες συνθήκες να μην επέτρεψαν στη Mόσχα να προχωρήσει τα πλάνα της ειδικά στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, -για την TPAINOΣE ή και τη ΔEΠA-, ωστόσο ο Γιακούνιν, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στη χώρα μας, δεν έχει εγκαταλείψει τα δικά του σχέδια.

 

Όπως λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Mε άλλα λόγια, θέλει να ανοίξει νέους δρόμους στις σχέσεις με την Eλλάδα, όχι μόνο σε πολιτικό ή διπλωματικό επίπεδο, αλλά και σε επιχειρηματικό. Σε κάθε περίπτωση, ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η παρουσία του θα είναι έντονη το επόμενο διάστημα, καθώς, με αφορμή το Forum οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, ενώ ετοιμάζεται και για επίσκεψη στην Aθήνα, με ενδιαφέρουσα ατζέντα. Για να δούμε...

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.