Η ΕΕ θα περιμένει όσο ο Τζόνσον συζητεί με το Κοινοβούλιό του για το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα βιαστεί να αποφασίσει επί του απρόθυμου αιτήματος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να καθυστερήσει για μια ακόμα φορά το Brexit, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα επί 15 λεπτά.

 

Οι διάφορες ομάδες στο Βρετανικό κοινοβούλιο αρνήθηκαν να ψηφίσουν επί της νέας συμφωνίας του Τζόνσον για το Brexit χθες, κίνηση που ανάγκασε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να ζητήσει τρίτη αναβολή της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, που μέχρι τώρα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Σε μια σπάνια Κυριακάτικη συνάντηση των πρεσβευτών των 27 κρατών που θα παραμείνουν στην ΕΕ μετά το Brexit, οι διπλωμάτες αποφάσισαν να προωθήσουν τη συμφωνία του Τζόνσον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απαιτούμενη έγκριση. Το ευρωκοινοβούλιο συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

«Περιμένουμε περισσότερη σαφήνεια προς το τέλος της εβδομάδας, ελπίζοντας πως μέχρι τότε θα δούμε επίσης πώς εξελίσσονται τα πράγματα στο Λονδίνο», δήλωσε ανώτατος διπλωμάτης της ΕΕ. Άλλος πρόσθεσε πως η σημερινή συνεδρίαση ήταν πολύ σύντομη. «Δεν έγιναν ερωτήσεις, δεν υπήρξε συζήτηση. Περιμένουμε».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε χθες πως έλαβε το αίτημα για παράταση και πως τώρα θα συζητήσει με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πώς θα αντιδράσει.

Αν και έχουν κουραστεί με τη βασανιστική διαδικασία του Brexit, οι ηγέτες της ΕΕ θέλουν να αποφύγουν μια έξοδο της Βρετανίας χωρίς συμφωνία και έτσι δεν θεωρείται πιθανό να απορρίψουν το αίτημα για παράταση. Ελπίζουν ότι η συμφωνία μπορεί τελικά να εγκριθεί στο Λονδίνο.

Μετά τη χθεσινή άρνηση του βρετανικού Κοινοβουλίου να εγκρίνει τη συμφωνία του Τζόνσον, ο πρωθυπουργός έστειλε μια επιστολή προς την ΕΕ ζητώντας αναβολή του Brexit, όπως προβλέπει νόμος έχει εγκρίνει το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο Τζόνσον, ο οποίος επιμένει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ό,τι κι αν γίνει, προσέθεσε ωστόσο άλλο ένα σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι ο ίδιος προσωπικά δεν επιθυμεί την «βαθύτατα φθοροποιό» αναβολή.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.