Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Βασική προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων Προτεινόμενο

"Σύνθημα της κυβέρνησής μας είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για όλους", τόνισε

 

Την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και τη "διαμόρφωση ενός ελκυστικού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού στις επενδύσεις", έθεσε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα".

 

"Σύνθημα της κυβέρνησής μας είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για όλους", τόνισε.

 

Όσον αφορά στο ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψει ένα νέο 2015". Ξεκαθάρισε, μάλιστα: "Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρώπη μέσω των μεταναστευτικών ροών".

 

Επίσης, σημείωσε ότι για την κυβέρνηση, ο τρόπος επίλυσης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων είναι ο πολιτικός διάλογος και η διπλωματία. "Σε αυτή τη βάση επιθυμούμε να οικοδομήσουμε την ελληνοτουρκική σχέση", ανέφερε.

 

Γενικά, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα "ενισχύει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή" και "διαμορφώνει ένα νέο μέτωπο συνεργασίας με τους συμμάχους της" και πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή ενός "νέου, ουσιαστικού στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, που θα συμβάλει στην περαιτέρωεδραίωση της χώρας μας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο".

 

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε την ανάγκη ενιαίας στάσης της ΕΕ. "Η ενιαία στάση σε ένα σύνολο ζητημάτων θα πρέπει το προσεχές διάστημα να αποτελεί δεδομένο και όχι ζητούμενο. Η πρόκληση για την ευρωπαϊκή ηγεσία είναι μεγάλη", δήλωσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή