Επιχειρήσεις

Κινητικότητα στις τιτλοποιήσεις της ΔΕΗ Προτεινόμενο

Αισιοδοξία για το πρωτοποριακό εγχείρημα της Επιχείρησης

 

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται για τα δύο πακέτα τιτλοποίησης της ΔΕΗ, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

 

Το πρωτοποριακό εγχείρημα για το οποίο προετοιμάζεται η ΔΕΗ, έχει ακόμη δρόμο μπροστά του, ωστόσο η εικόνα που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα θετική.

 

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τιτλοποιήσεις «κόκκινων οφειλών» κάτι που επιχειρείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τόσο τα πακέτα των απλήρωτων λογαριασμών, όσο και οι ρυθμοί εισπαξιμότητες έχουν ήδη μπει σε επεξεργασία από επενδυτές που ενδιαφέρονται για την πρόταση της ΔΕΗ.

 

Μεγάλα ονόματα προσέρχονται για τα δύο πακέτα όπως οι Pimco, CarVal κ.λ.π, ενώ Deutsche Bank και Finacity Corporation λειτουργούν ως σύμβουλοι των σχεδιαζόμενων εκδόσεων. Πληροφορίες θέλουν και τη JP Morgan να έχει μπει σε ρόλο διοργανωτή του πακέτου των ληξιπρόθεσμων 60 ημερών.

 

Ήδη άλλωστε η ΔΕΗ εδώ και καιρό έχει προετοιμαστεί για την πρόταση αυτή, αλλά και με την στρατηγική της δείχνει τις διαθέσεις και την αποφασιστικότητα για εξυγίανση. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε και η αλλαγή της τακτικής της Επιχειρήσης απέναντι στους οφειλέτες – στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα διακανονισμών.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή