Αδελφοποίηση Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort

Ο Δήμος Καρύστου έχει ξεκινήσει διαδικασίες αδελφοποίησης της Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort, στοχεύοντας στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Γαλλία.

 

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό συμβούλιο Καρύστου ενέκρινε την έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του Δήμου Grand Belfort της Γαλλίας για τους λόγους που εξέθεσε ο Δήμαρχος. Λευτέρης Ραβιόλος.

 

Είχε προηγηθεί το καλοκαίρι η επίσκεψη γαλλικής αντιπροσωπείας προκειμένου να προχωρήσει η εν λόγω διαδικασία αδελφοποίησης. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει η αντίστοιχη επίσκεψη του δημάρχου στο Belfort όπου με τον Δήμαρχο του γαλλικού δήμου υπέγραψε προσύμφωνο για την αδελφοποίηση.

 

Το επόμενο απαιτούμενο στάδιο για την προώθηση της αδελφοποίησης, αφορά υποβολή αιτήματος σύμφωνης γνώμης στην Διυπουργική Επιτροπή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συνεργασιών.

 

Στόχος της ανωτέρω αδελφοποίησης είναι τα πολλαπλά θετικά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική οικονομία, τις μελλοντικές εξαγωγές προϊόντων, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τον πολιτισμό της. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ταξίδια, συμμετοχή σε εκθέσεις και διαβουλεύσεις, ενώ έχουν δρομολογηθεί πολλές ακόμη δράσεις.

 

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου υπάρχει μεγάλος αριθμός Γάλλων κατοίκων, επισκεπτών και επενδυτών, συνεπώς η αδελφοποίηση των δύο δήμων θα συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

 

Βασική επιδίωξη είναι η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων, η παροχή τεχνογνωσίας, η επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, η ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η ανάληψη κοινών δράσεων στους τομείς της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού και του πολιτισμού.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.