Boeing: Απομάκρυνε τον εκτελεστικό διευθυντή

Στο τμήμα εμπορικών αεροσκαφών

 

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co απομάκρυνε χθες από τα καθήκοντά του, τον εκτελεστικό διευθυντή στο τμήμα εμπορικών αεροσκαφών Κέβιν ΜακΑλιστερ.

 

Πρόκειται για την πρώτη αποχώρηση υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρίας από τα δύο τραγικά δυστυχήματα με τα αεροσκάφη 737 MAX.

 

Σύμφωνα με την Boeing, τα καθήκοντα του ΜακΑλιστερ αναλαμβάνει άμεσα, ο βετεράνος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, Σταν Ντιλ στο τμήμα των εμπορικών αεροσκαφών της εταιρίας (Boeing Commercial Airplanes -BCA).

 

Ο Ντιλ ήταν υπεύθυνος για το τμήμα παγκόσμιων υπηρεσιών της Boeing.

 

Η αμερικανική εταιρία που κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή αεροσκαφών σε διεθνές επίπεδο, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κλιμακούμενη κρίση, καθώς εδώ και οκτώ μήνες έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις των 737 MAX για λόγους ασφαλείας, μετά τα δύο τραγικά δυστυχήματα στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία, με συνέπεια τον θάνατο 346 ανθρώπων.

 

Η χθεσινή ανακοίνωση, έγινε μία ημέρα πριν από την δημοσιοποίηση της αναφοράς για τα οικονομικά στοιχεία τριμήνου της εταιρίας, προκαλώντας ανησυχία σε μερικούς από τους εργαζόμενους της Boeing.

 

Μία πηγή στο εσωτερικό της εταιρίας, χαρακτήρισε τον ΜακΑλιστερ ως "αποδιοπομπαίο τράγο,” τονίζοντας ότι ανέλαβε την διοίκηση της BCA, στα τελευταία στάδια της ανάπτυξης του 737 MAX.

 

Η εξέλιξη αυτή, τερματίζει ένα ασυνήθιστο πείραμα της Boeing για τον διορισμό ενός ξένου στελέχους σε θέση ευθύνης της εταιρίας, ενώ αναθέτει την καθοριστικής σημασίας διεύθυνση του αναφερόμενου τομέα για την Boeing, σε ένα δικό της στέλεχος με μακροχρόνια εμπειρία.

 

Ο Ντιλ έχει διαμορφώσει σχέσεις με μερικούς σημαντικούς πελάτες για την Boeing, όπως η Singapore Airlines.

 

Από την πλευρά του και ο ΜακΑλιστερ, είναι γνωστός για την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θηρών της αεροπορικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ, ενώ και ο ίδιος έχει διαμορφώσει σχέσεις με σημαντικούς πελάτες της Boeing, με δεδομένες τις επαφές που είχε από την προηγούμενη θέση του, στην πώληση υπηρεσιών για την General Electric Co.

 

Παράλληλα, ο ΜακΑλιστερ πιστώνεται μερικώς την αύξηση των πωλήσεων της Boeing Co, μαζί με τον υπεύθυνο πωλήσεων Ιχσάν Μουνίρ.

 

Από την άλλη μεριά, η δυναμική πωλήσεων της Boeing μειώθηκε δραματικά από την καθήλωση των αεροσκαφών MAX.

 

Μία πηγή που έχει λάβει γνώση για το ζήτημα χαρακτήρισε απευθυνόμενη προς το προσωπικό της εταιρίας, την αποχώρηση του ΜακΑλιστερ ως "διαζύγιο” αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο ίδιος απολύθηκε.

 

Μία άλλη πηγή δήλωσε ότι η Boeing ζήτησε από τον ΜακΑλιστερ να φύγει, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, εκτός από το να πει ότι ήταν η σωστή κίνηση στον κατάλληλο χρόνο για την ηγεσία της εταιρίας.

 

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η απόφαση δεν είχε σχέση με το MAX.

 

Ο Ντιλ εργάζεται για την Boeing από το 1986 και το 2017 ανέλαβε την ηγεσία του τμήματος παγκόσμιων υπηρεσιών της εταιρίας, το οποίο πουλάει στοιχεία ανάλυσης, ανταλλακτικά, αλλά και υπηρεσίες εκπαίδευσης στις αεροπορικές εταιρίες.

 

Η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο Ντιλ είναι η επιστροφή του MAX στην ενεργό υπηρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παράλληλα, ο ίδιος θα κληθεί να διαχειριστεί το ζωτικό θέμα των παραδόσεων των αεροσκαφών MAX, αλλά και το ζήτημα αύξησης του ρυθμού παραγωγής του αεροσκάφους, όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί.

 

Πρόκειται για μία από τις σοβαρότερες κρίσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Boeing σε διαχειριστικό επίπεδο.

 

Παράλληλα, ο Ντιλ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις και για την τύχη του νέου αεροσκάφους μεσαίων αποστάσεων (NMA) το οποίο και επισκιάστηκε από την κρίση των 737 ΜΑΧ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


protoselida

World Business

 Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Πολλές φορές έχει καλυφθεί το βιβλίο προσφορών, στη δημόσια προσφορά της κινεζικής Alibaba Group στο...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.