ΕΟΤ: Press trip στην Κρήτη για Ούγγρους δημοσιογράφους

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει και η αγορά της Ουγγαρίας διοργάνωσε από τις 13 έως τις 18 Οκτωβρίου press trip ώστε να γνωρίσουν έξι Ούγγροι δημοσιογράφοι την Κρήτη της ιστορίας, των παραδόσεων και των μύθων.

 

Σκοπός του ταξιδιού, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις Δ/νσεις Τουρισμού των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και με την υποστήριξη της Aegean Airlines, ήταν η γνωριμία των Ούγγρων δημοσιογράφων με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, όπως η κρητική φιλοξενία, η γαστρονομία, η παράδοση και το μοναδικό φυσικό κάλλος του, που το καθιστούν ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όχι μόνο της Μεσογείου αλλά και του κόσμου.

 

Στο press trip συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι κορυφαίων ΜΜΕ της Ουγγαρίας Vivien Bencze  για το περιοδικό nlcafe (2,5 εκ. αναγνώστες), Peter Vigh για το περιοδικό Ecolife, Tekla Tukacs για το περιοδικό Femcafe (2 εκ. αναγνώστες), Andrea Szekeres για το περιοδικό Travelo αποκλειστικά για ταξίδια, Kristina Janotka για το ποικίλης ύλης περιοδικό Hot magazin και Agnes Vago του Tourismus online.

 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και επισκέψεις σε όλες τις πόλεις της Κρήτης (Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), σε παραδοσιακά χωριά (Μαργαρίτες, Ανώπολη Χανίων, Χώρα Σφακίων, Λουτρό), σε μνημεία παγκοσμίου εμβέλειας όπως η Κνωσσός και ιστορικής σημασίας όπως η Μονή Αρκαδίου και η Σπιναλόγκα, καθώς και σε τοπία εξαιρετικού κάλους όπως το Κουρταλιώτικο φαράγγι και το φαράγγι του Ίμβρου.

 

Επιπροσθέτως, οι Ούγγροι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshop παραγωγής τυριού και παραδοσιακής μαγειρικής στον Άγιο Νικόλαο, να γευτούν εξαιρετικά κρασιά εμπνευσμένων νέων οινοπαραγωγών και να επισκεφτούν εργαστήριο αγγειοπλαστικής.

 

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, η Κρήτη περιλαμβάνεται σταθερά στους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Ούγγρων τουριστών, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2020, με βάση τις εκτιμήσεις των παραγόντων της ουγγρικής τουριστικής αγοράς.


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.