Κέρκυρα: Προαναγγελία ίδρυσης σχολής ξεναγών


Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας προανήγγειλε την ίδρυση σχολής ξεναγών στην Κέρκυρα, σε ένα χρόνο από τώρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα με τη δήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.

 

«Ενεργοποιήσαμε, μετά από δέκα χρόνια, ξανά τις σχολές ξεναγών που λειτουργούσαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που πιστεύουμε πάρα πολύ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας λειτουργεί το δεύτερο τμήμα ξεναγών στην Αθήνα και είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουν και άλλες σχολές ξεναγών στην επικράτεια», ανέφερε ο κ. Κόνσολας.

 

Η Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την παραχώρηση ακινήτου που θα φιλοξενήσει τη νέα δομή τουριστικής εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί διαχρονικό αίτημα της αυτοδιοίκησης και όλων των τουριστικών φορέων, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Υφυπουργό.

 

«Παρότι το υπουργείο έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και στην Κέρκυρα και σκεφτόμασταν εκεί να λειτουργήσουμε τη δομή, η δήμαρχος Κέρκυρας προσφέρθηκε να παραχωρήσει ένα εμβληματικό κτίριο στην πόλη της Κέρκυρας και σκεφτόμαστε εκεί να λειτουργήσουμε τη σχολή ξεναγών», εξήγησε ο υφυπουργός Τουρισμού.

 

Έγινε επίσης ευρεία συζήτηση για τις προοπτικές μετατροπής της Κέρκυρας σε κορυφαίο home port για την κρουαζιέρα. Ο υφυπουργός Τουρισμού, έγινε, μεταξύ άλλων, αποδέκτης των αιτημάτων της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, άδεια λειτουργίας τουριστικών καταφυγίων, Μπενιτσών και Αλύπας, την τουριστική εκπαίδευση και τη συντήρηση του εμβληματικού κτιρίου του Αχιλλείου και την απολαβή εσόδων για το δήμο από το τέλος πολιτισμού-τουρισμού. Τέλος, η κ. Υδραίου ενημέρωσε τον Υφυπουργό Τουρισμού ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τους φορείς προχωρά στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού.

 

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση του υφυπουργού Τουρισμού και της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας, παραβρέθηκαν, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Λούλης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, αντιπεριφερειαρχές Ιονίων νήσων, οι αντιδήμαρχοι του Κεντρικού δήμου καθώς και τουριστικοί παράγοντες του τόπου.


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.