Κως: Travelife Gold Award στο Neptune Hotels

Το Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa στην Κω βραβεύτηκε με το Travelife Gold Award, βραβείο για την αειφόρο διαχείριση και ανάπτυξη στον Τουρισμό.

 

Πρόκειται για την τρίτη συνεχή χρονιά που δίνεται στον συγκεκριμένο όμιλο η πιστοποίηση Travelife, που είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα βράβευσης για ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν επιτύχει υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης και κοινωνικής ευθύνης. Τα κορυφαία ξενοδοχεία ανταμείβονται με το βραβείο Travelife και το αντίστοιχο λογότυπό του.

Το Travelife βοηθά τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές τους επιπτώσεις, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ή νερού και η διασφάλιση της υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρήσεων και του πολιτισμού. Τα κριτήρια πιστοποίησης του Travelife για ξενοδοχεία και καταλύματα καλύπτουν επίσης θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των παιδιών και η ευημερία των εργαζομένων

Τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία υπόκεινται σε επιτόπιο έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι έφαρμόζονται κριτήρια όπως η αποτελεσματική διαχείριση του νερού και της ενέργειας -με στόχο την εξοικονόμηση-, η διαχείριση αποβλήτων και η ανακύκλωση, οι πολιτικές προμήθειων με κριτήρια βιώσιμότητας, καθώς και η εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Η πρωτοβουλία αυτή αναπτύχθηκε από την FTO (British Federation of Tour Operators), η οποία συγχωνεύθηκε με την ABTA (Ένωση Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων) και την ANVR (ολλανδική ομοσπονδία ταξιδιωτικών πρακτόρων), ενώ υποστηρίζεται και από όλους του Γερμανούς Τουριστικούς Οργανισμούς.

Σε μήνυμά της η διοίκηση του ξενοδοχείου αναφέρει: «Θα θέλαμε να πούμε ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους που με την ομαδική εργασία και ενεργή δέσμευσή τους συνέβαλαν σε αυτήν την αναγνώριση, καθώς και σε όλους τους συνεργάτες μας που υποστηρίζουν ενεργά το όραμά μας:

-Να επηρεάσουμε την πολιτική λειτουργίας των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων προς την κατεύθυνση των αρχών βιωσιμότητας των Ηνωμένων Εθνών (UN, 17 Global Sustainability Goals -SDGs 2015).

-Να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες του προσωπικού μας και της Κω ως προορισμό, με ταυτόχρονη προσφορά υψηλής ποιότητας και εγκάρδιας φιλοξενίας, στους επισκέπτες μας».


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.