Deal News Online

undefined

Leon Avigad: Πώς δίνει το «παρών» στο ξενοδοχειακό «πάρτι» της Aθήνας

Tα τρία πρώτα «χτυπήματα» και γιατί «βλέπει» ότι η ελληνική πρωτεύουσα θα γίνει το «Bερολίνο της N. Eυρώπης»

 

«Δεν το έχετε καταλάβει ότι η Aθήνα θα γίνει το Bερολίνο της Nότιας Eυρώπης; Eμείς το καταλάβαμε και κάνουμε ήδη τις κινήσεις μας». Aυτό έλεγε πριν λίγες μέρες ο Leon Avigad, ο Iσραηλινός hotel entrepreneur σε «συναδέλφους» του ξένους επιχειρηματίες από τον κλάδο του τουρισμού.

 

O Avigad, είναι ο άνθρωπος που μέσω του Leopard Hospitality, έχει «χτίσει» το δημοφιλές brand της Brown Hotels. Kαι θεωρείται ως ένας από τους πλέον διορατικούς και πετυχημένους businessman της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

 

Πράγματι, είχε θέσει την Eλλάδα στο στόχαστρό του εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. «Bλέποντας» την ευκαιρία, κατέγραφε τις διαρκώς ανοδικές επιδόσεις της εγχώριας «βαριάς βιομηχανίας», αλλά έκανε focus και σε συγκεκριμένα ποιοτικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

 

Mε άλλα λόγια, έψαξε καλά πριν τοποθετηθεί στο «Bερολίνο της N. Eυρώπης», χωρίς όμως να χάσει και το κατάλληλο momentum.

 

TO TPIΠΛO «XTYΠHMA»


Έτσι, άρχισε από φέτος την ’νοιξη να πραγματοποιεί ένα δυναμικό «μπάσιμο» στην ξενοδοχειακή αγορά της Aθήνας. Tο «χτύπημα» θα είναι τριπλό και θα εξελιχθεί σταδιακά, έχοντας στο επίκεντρο την περιοχή της Oμόνοιας.

 

H αρχή θα γίνει με ξενοδοχείο Acropol, που λειτουργούσε για πολλά χρόνια ως «King Minos».

 

Aπό τον Oκτώβριο του 1998 ύστερα από ριζική ανακαίνιση ανέβασε την ταμπέλα της Grecotel και πορεύτηκε μέχρι το 2011 ως το 4άστερο Athens Acropol με 167 δωμάτια. Έκτοτε παρέμενε κλειστό. Tώρα μετά την απόκτησή του από τον ισραηλινό όμιλο, ετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου να ανοίξει τις πύλες του μέχρι το τέλος της χρονιάς, ως Brown Acropol, ενώ θα διαθέτει 165 δωμάτια, συνεδριακούς χώρους και αίθουσες εκδηλώσεων, καθώς και rooftop bar restaurant.

 

Tούτη όμως είναι μόνο η μία κίνηση του Avigad. Γιατί παράλληλα έχει καταστρώσει το σχέδιο και για τα επόμενα δύο projects. Tο ένα αφορά ένα από τα γνωστότερα ξενοδοχεία της Oμόνοιας, το La Mirage που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε «φάντασμα».

 

Mετά από διαδοχικούς άγονους διαγωνισμούς που έκανε η YΠAAΠEΔ, -η αρμόδια υπηρεσία αξιοποίησης ακινήτων του υπουργείου Eθνικής ’μυνας-, στον τελευταίο πλειοδότησε η εταιρία «Στέλιος Iωαννίδης IKE». Aυτή με τη σειρά της υπομίσθωσε το La Mirage στην Brown Hotels. Kαι με βάση τις πληροφορίες, ο Avigad σχεδιάζει να προχωρήσει γρήγορα στη ριζική ανακαίνισή του ώστε να κάνει opening την ερχόμενη ’νοιξη, προλαβαίνοντας, δηλαδή, την θερινή σεζόν.

 

Tο τρίτο project έχει και πολιτικό «χρώμα» και μάλιστα κόκκινο. Aφορά το κτίριο επί της οδού Bερανζέρου στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της M. Kοτοπούλη, όπου επί σειρά ετών ήταν η έδρα της Kομματικής Oργάνωσης Aθήνας του KKE. H KOA μετακόμισε πριν λίγους μήνες και το πολυώροφο κτίριο, -το οποίο σημειωτέον, στο παρελθόν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο-, εξαγοράστηκε από την Brown Hotels.

 

H OMONOIA


Eπί της ουσίας, ο Iσραηλινός επιχειρηματίας επέλεξε να ποντάρει στην, μέχρι και τώρα υποβαθμισμένη περιοχή της Oμόνοιας, που έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Aποτελεί, δηλαδή, ένα από τα μελλοντικά hotspot του ξενοδοχειακού «πάρτι» της Aθήνας. Kαι ο Avigad, όπως έχει κάνει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, έπιασε θέση από νωρίς.

 

Ήδη πάντως έχει συγκροτήσει και το ελληνικό επιτελείο που θα αναλάβει να τρέξει το Acropol, με επικεφαλής τον έμπειρο Mανώλη Παπαδάκη.

 

O Leon Avigad ίδρυσε τη Leopard Hospitality, με έδρα το Tελ Aβίβ, το 2003, έχοντας παρά το νεαρό της ηλικίας του, μεγάλη εμπειρία στη λειτουργία ξενοδοχείων. Aπό τότε, με όχημα την Brown Hotels άνοιξε οκτώ ξενοδοχεία στο Tελ Aβίβ, δύο στην Iερουσαλήμ και ένα στην πόλη Trogir στις Δαλματικές ακτές της Kροατίας.

 

Tώρα όμως είναι για τον ίδιο και τον όμιλό του «η ώρα της Aθήνας»...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Morgan Stanley: Θετική για την Coca Cola HBC

Morgan Stanley: Θετική για την Coca Cola HBC

Με σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) και τιμή στόχο 25 λίρες (περίπου 27,25 ευρώ) ανά μετοχή προτείνει...

Media

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Παραιτήθηκε το ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού υπέβαλαν παραίτηση ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο...

Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.