Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα στο κατώφλι ανοδικής τροχιάς Προτεινόμενο

Στην ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνονται τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

 

Σε εκτενές δημοσίευμά της, με τίτλο «Η Ελλάδα στο κατώφλι ανοδικής τροχιάς», η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) αναφέρεται στη διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η FAZ, σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle επισημαίνει:

 

«Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη επιδεινώνεται το οικονομικό κλίμα, οι Έλληνες είναι αισιόδοξοι. Μετά από πολυετή ύφεση η νέα, φιλικά διακείμενη προς την οικονομία κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται με συνέπεια ώστε να βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα παρουσιάζει ένα αισθητά καλύτερο οικονομικό κλίμα».

 

FAZ: «Ο νέος πρωθυπουργός κάνει ό,τι μπορεί για να αναπληρώσει τις απώλειες στα εισοδήματα»

 

Στο ίδιο δημοσίευμα για την ελληνική οικονομία τονίζεται πως «[...] μια σειρά ειδήσεων από το χώρο της οικονομίας στηρίζουν τις ελπίδες για ανοδική τροχιά. Ο νέος πρωθυπουργός κάνει ό,τι μπορεί για να αναπληρώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα μέρος των απωλειών που υπέστησαν τα εισοδήματα των πολιτών και που τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν το 25%».

 

Η FAZ προσθέτει στη συνέχεια ότι «ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Ελλάδας Νίκος Μαγγίνας κάνει λόγο για έναν συνδυασμό παραγόντων: 'Η Ελλάδα επωφελείται από τις μεγάλες μακροοικονομικές διορθώσεις των περασμένων ετών, από την δυναμική βελτίωση του οικονομικού κλίματος που επέφερε η εκλογή μιας φιλικής προς τις αγορές κυβέρνησης με σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και από την νέα επεκτατική πολιτική της ΕΚΤ που θα διαρκέσει τουλάχιστον δυο χρόνια ακόμη».

 

Handelsblatt: Η πρόωρη αποπληρωμή στέλνει σημαντικό μήνυμα προς τις αγορές

 

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της DW, στην ελληνική οικονομία αναφέρεται και δημοσίευμα της Handelsblatt, με την εύγλωττη αναφορά «την ημέρα του "όχι", οι Ελληνες περίμεναν φέτος ένα "ναι"». Η γερμανική εφημερίδα εστίαζε στο «πράσινο φως» που έδωσε ο ESM για πρόωρη αποπληρωμή των δανείων προς το ΔΝΤ.

 

«[...] Με την πρόωρη αποπληρωμή η χώρα εξοικονομεί επιτοκιακά κόστη περίπου 33 εκατομμυρίων ευρώ. Σημαντικότερο είναι όμως το μήνυμα προς τις χρηματαγορές: με την εξόφληση η Ελλάδα δρομολογεί μια στροφή στο ζήτημα του χρέους. Για πρώτη φορά από την απαρχή της κρίσης αναμένεται να υπάρξει φέτος οργανική μείωση (καθαρή και όχι τεχνικής φύσης μείωση) του ποσοστού του κρατικού χρέους».

 

Η Handelsblatt, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι η ελληνική οικονομία έχει ακόμα να διανύσει μεγάλη απόσταση, στον δρόμο της εξόδου από τα χρέη. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Κομισιόν το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ θα υποχωρήσει μόλις το 2050 κάτω από το φράγμα του 100%. «Οι Έλληνες θα επωμίζονται πολύ καιρό ακόμη την επιστροφή των δανείων συνολικού ύψους 289 δις ευρώ που έλαβε η Αθήνα μεταξύ 2010 και 2018. Η εξόφληση έχει ορίζοντα μισού αιώνα. Οι τελευταίες δόσεις θα καταβληθούν το 2070» καταλήγει το δημοσίευμα για την ελληνική οικονομία.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.