Ζημιές 832 εκα.τ δολ. ανακοίνωσε η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank ανέφερε καθαρή ζημία που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς, καθώς το μεγάλο σχέδιο αναδιάρθρωσης εξακολουθεί να επιβαρύνει την γερμανική τράπεζα.

 

Η τράπεζα παρουσίασε νέα ζημία ύψους 832 εκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρή ζημία ύψους 778 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

 

Η Deutsche Bank είχε αναφέρει καθαρό κέρδος 229 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2018, αλλά απώλεια 3,15 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο φέτος.

 

Η γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει δυσκολίες από το ξεκίνημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008 και την επακόλουθη κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ. Η τράπεζα έχει αντιμετωπίσει πρόστιμα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά, χαμηλότερο μερίδιο αγοράς τόσο στην εμπορική όσο και στην επενδυτική τραπεζική, καθώς και μια σειρά αλλαγών στη διοίκηση.

 

«Παρά το ότι έχουμε ξεκινήσει την πιο ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση της τράπεζάς μας σε σχεδόν δύο δεκαετίες, πραγματοποιήσαμε κέρδη στις τέσσερις βασικές δραστηριότητές μας κατά τη διάρκεια του τριμήνου και αυξήσαμε τα δάνεια και τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση», δήλωσε ο Christian Sewing, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.

 

Πρόσθεσε: «Ο μετασχηματισμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με απτή πρόοδο όσον αφορά το κόστος και τη μείωση του κινδύνου. Ο λόγος CET1 13,4% υπογραμμίζει τη δύναμή μας».

 

Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν κατά περίπου 16% τον τελευταίο χρόνο.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Στον εναλλακτικό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό, στοχεύει το Ρέθυμνο, ενώ έχει αναπτύξει...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.