Το νέο Mazda CX-30 είναι εδώ

Μετά την παρουσίαση του νέου Mazda3, σειρά έχει το Mazda CX-30, το δεύτερο στη σειρά των μοντέλων επόμενης γενιάς της Mazda.

 

Το μικρομεσαίο SUV εγκαινιάζει μία νέα κατηγορία για τη Mazda. Με 4.395χλστ. μήκος, 1.795χλστ. πλάτος, 1.540χλστ. ύψος και 2.655χλστ. μεταξόνιο, το νέο μοντέλο τοποθετείται  ανάμεσα  στο Mazda CX-3 και το ήδη καταξιωμένο και δημοφιλές Mazda CX-5, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των πελατών που επιθυμούν να συνδυάσουν τις συμπαγείς και φιλικές για αστικό περιβάλλον διαστάσεις του πρώτου, με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα του δεύτερου.

 

Το νέο Mazda CX-30 αναδεικνύει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην πρωτοποριακή σχεδιαστική φιλοσοφία που η μάρκα ονομάζει Kodo design. Διατηρώντας όλη τη ζωντάνια του αυθεντικού Kodo 'Soul of Motion', αυτή η πιο ώριμη πρόταση στοχεύει πλέον στο μεγαλύτερο κύρος του styling μέσα από την κομψότητα και την αυστηρότητα μιας μινιμαλιστικής, (“less is more”) αισθητικής, εμπνευσμένης από τις πιο αγνές παραδόσεις της ιαπωνικής τέχνης.

 

Το ανθρωποκεντρικό εσωτερικό παρουσιάζει μία καθαρή, φωτεινή και ευρύχωρη για τους επιβάτες καμπίνα, και μία άνετη και προσανατολισμένη στον οδηγό, θέση οδήγησης. Το cockpit και η καμπίνα εστιάζουν στην εργονομική τελειότητα σε συνδυασμό με την κορυφαία σχεδιαστική τεχνολογία που περιλαμβάνει τη θέση οδήγησης, το οπτικό πεδίο προς τα χειριστήρια HMI (Human-Machine Interface), το ποιοτικό ηχοσύστημα.

 

Οι πρόσφατα εξελιγμένες τεχνολογίες όπως το ηχοσύστημα Mazda Harmonic Acoustics των 8 ηχείων ή το κορυφαίο ηχοσύστημα των 12 ηχείων της Bose, έχουν ιδανικά ενσωματωθεί με τα ποιοτικά υλικά και το αψεγάδιαστο φινίρισμα, δημιουργώντας ένα εσωτερικό περιβάλλον υψηλής ποιότητας και απόλυτης κομψότητας.

 

Το νέο μικρομεσαίο SUV ενσωματώνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις της φιλοσοφίας των μοντέλων νέας γενιάς Skyactiv-Vehicle της Mazda, η οποία όχι μόνο αξιοποιεί την εγγενή ισορροπία του ανθρώπου για πιο φυσικό και διαισθητικό έλεγχο του οχήματος, αλλά μειώνει και ελέγχει παράλληλα το επίπεδο NVH (Θόρυβος, κραδασμοί, τραχύτητα) εξασφαλίζοντας μια μοναδική «ποιότητα ησυχίας» στην καμπίνα.

 

Ο συνδυασμός των έξυπνων τεχνολογιών όπως είναι το σύστημα 4κίνησης i-Activ (AWD) το οποίο συνεργάζεται αρμονικά με το σύστημα G-Vectoring Control (GVC) που ρυθμίζει την κατανομή της ροπής μεταξύ των εμπρός και των πίσω τροχών, και του συστήματος GVC Plus της μπροστινής κίνησης, καθιστά ακόμα πιο εμφατικά τα χαρακτηριστικά της εμπειρίας οδήγησης με την ονομασία Jinba Ittai.

 

Η κινητήρια μονάδα αντιπροσωπεύει την τελευταία εξέλιξη του συστήματος Skyactiv-X[1] των κινητήρων Skyactiv βενζίνης και diesel, και διαθέτει την επαναστατική τεχνολογία της μάρκας με την ονομασία SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition), η οποία υιοθετεί μία μοναδική μέθοδο καύσης που συνδυάζει την άνεση ανεβάσματος των στροφών ενός βενζινοκινητήρα με την εκπληκτική απόκριση ενός diesel.

Τέλος, το υπερπλήρες πακέτο ενεργητικής ασφάλειας i-Activsense του Mazda CX-30 περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης του οδηγού (Driver Monitoring) και εξασφαλίζει στο μικρομεσαίο SUV μία ακόμα πιο εξελιγμένη ικανότητα να παρέχει σε όλους τους επιβάτες αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και απολαυστικές εμπειρίες οδήγησης.

ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟ: ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ Kodo Design

Το νέο Mazda CX-30 είναι το δεύτερο μοντέλο παραγωγής που υιοθετεί την τελευταία εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας ‘Kodo’ – καλλιτεχνικό design με βαθιές ρίζες στην παραδοσιακή Γιαπωνέζικη αισθητική. Η κατεργασία κάθε επιμέρους τμήματος σύμφωνα με την αρχή του «less is more» έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία καθαρών, και όμορφων επιφανειών δίνοντας ένα εντελώς πρωτότυπο σχήμα στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover SUV.

Το πρωτότυπο Mazda Vision Coupe που παρουσιάστηκε το 2017 ενσωμάτωνε αυτή τη σοφιστικέ σχεδιαστική προσέγγιση μέσα από το καλοδουλεμένο μινιμαλιστικό του styling: η κομψή του σιλουέτα δημιούργησε ένα παιχνίδισμα αντανακλάσεων που μεταβάλλονται διαρκώς, και του χάρισε μία φυσική και δυναμική ταυτόχρονα αίσθηση.

Το Mazda CX-30 εξελίχθηκε για να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο design στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover SUV. Στηριγμένη στη φιλοσοφία σχεδιασμού ‘όμορφο & τολμηρό’, η εξωτερική του εμφάνιση αντανακλά  την ανόθευτη κομψότητα αλλά και το δυναμισμό ενός SUV. Κάτω από τις απαλές γραμμές του αμαξώματος με το σχήμα που παραπέμπει σε κουπέ, οι μαύρες επιφάνειες του κάτω μέρους δημιουργούν την εικόνα στιβαρότητας και σταθερότητας που εισπράττει κανείς από ένα μοντέλο SUV.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει το κομψό cockpit και η ευρύχωρη και φωτεινή ατμόσφαιρα στην καμπίνα που δίνει σε όλους τους επιβάτες την αίσθηση διαβίωσης σε ένα ήρεμο και άνετο περιβάλλον. Σε κάθε λεπτομέρεια έχει δοθεί μεγάλη προσοχή, από την επιλογή των υλικών έως το αναβαθμισμένο επίπεδο συναρμογής, ώστε να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό περιβάλλον κορυφαίας ποιότητας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Charge and Release

(Σε ελεύθερη μετάφραση : «Απελευθέρωση από τα βάρη»)

Το στυλ κυριαρχείται από μία νέα σχεδιαστική έκφραση : 'Charge and Release'. Η έκφραση αυτή προέρχεται από τα ιδεογράμματα της Γιαπωνέζικης καλλιγραφίας και εξελίχθηκε για να περικλείει τους τρείς βασικούς πυλώνες της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του Kodo : Yohaku, η ομορφιά του κενού. Sori, οι απόλυτα ισορροπημένες καμπύλες και Utsuroi, το παιχνίδισμα του φωτός με τη σκιά.

Ειδικότερα, το Sori φαίνεται ξεκάθαρα στην αψίδα των ώμων που ξεκινά από τον εμπρός προφυλακτήρα και καταλήγει στον πίσω τροχό και δίνει έναν αέρα ζωντάνιας. Το Utsuroi γίνεται ορατό στις επιφάνειες του αμαξώματος με τη μορφή ενός “S” κάτω από τη γραμμή των ώμων, που δημιουργείται αντανάκλαση του περιβάλλοντος καθώς το αυτοκίνητο κινείται. Η έκφραση αυτή των γραμμών του αμαξώματος καταλήγει τελικά σε ένα σβήσιμο μέσω ενός απλού κυματισμού στο πίσω μέρος.

Αποφεύγοντας τις έντονες ακμές για χάρη της εικόνας της κίνησης, το Mazda CX-30 επιτυγχάνει να αντικατοπτρίζει το στυλ και την καλαισθησία ενός έργου τέχνης και την έντονη εικόνα του δυναμισμού.

Σχεδιασμός εμπρός μέρους

Το στυλ του εμπρός μέρους αντανακλά μία εκλεπτυσμένη και ταυτόχρονα δυνατή προσωπικότητα. Η χαρακτηριστική ταυτότητα της πτέρυγας της Mazda παίρνει μια εντονότερη και βαθύτερη μορφή που συνδυάζεται με το συμπαγές περίγραμμα του μπροστινού προφυλακτήρα ώστε να επιτευχθεί μια σύνθεση που υποδηλώνει έντονα την κίνηση προς τα εμπρός. Το μέγεθος και το σχέδιο της τριγωνικής μάσκας αντανακλά τις διαφοροποιήσεις στην αισθητική των επιφανειών ανάλογα με τη γωνία του φωτός.

Σχεδιασμός πίσω πλευράς

Τα πίσω φτερά τονίζουν ακόμα περισσότερο το πλάτος του αμαξώματος και η πίσω πόρτα έχει σχήμα στενής αψίδας. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα δυναμικό πίσω μέρος με πλάτος που παραπέμπει αισθητικά σε σπορ μοντέλο.

Σχεδιασμός φωτιστικών σωμάτων

Οι εμπρός προβολείς και ο συνδυασμός των πίσω φώτων συνθέτουν μία εικόνα κομψότητας και λειτουργικότητας. Αποτελούνται από μονάδες LED που δίνουν έμφαση στο κυλινδρικό σχήμα των φωτιστικών σωμάτων. Τα φλας με LED έχουν μία νέα ξεχωριστή ταυτότητα που ξεκινά λειτουργώντας σε μέγιστη ένταση και σβήνει σταδιακά σε διαδοχικούς παλμούς.

Σχεδιασμός τροχών

Το Mazda CX-30 διατίθεται με επιλογές ζαντών αλουμινίου 16 ή 18 ιντσών. Σε Σκούρο Γυαλιστερό Ασημί ή Ασημί Μεταλλικό φινίρισμα, οι ζάντες των 18 ιντσών διακρίνονται για τις όμορφες ακτίνες και το εξαιρετικό φινίρισμα γύρω από τα μπουλόνια. Οι ζάντες των 16 ιντσών είναι και αυτές ακτινωτές με αποτέλεσμα να δείχνουν μεγαλύτερες σε διάμετρο, ενώ το σκούρο χρώμα τους δίνει την εντύπωση της πλήρους ενσωμάτωσης με τα ελαστικά.

Χρώματα αμαξώματος

Διατίθενται 9 επιλογές χρωμάτων για το αμάξωμα. Μεταξύ αυτών το Soul Red Crystal, το Machine Grey και το νέο Polymetal Grey, αλλά και τα White Pearl Mica, Titanium Flash Mica, Jet Black Mica, Deep Crystal Blue Mica, Arctic White και Sonic Silver Metallic.

ΣΕΧΔΙΑΣΜΟς ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Το design της καμπίνας του Mazda CX-30 βασίζεται στη σχεδιαστική ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Mazda, και την παραδοσιακή Ιαπωνική αρχιτεκτονική του Ma, ή αλλιώς του άδειου χώρου. Η βασική διαμόρφωση συνδυάζει το άνετο και συμπυκνωμένο cockpit του οδηγού, και την καθαρή και ευρύχωρη περιοχή γύρω από το συνεπιβάτη.

Ο πίνακας οργάνων έχει επίκεντρο τον οδηγό και περιλαμβάνει τα τρία όργανα και την κεντρική οθόνη, έχει ελαφριά κλίση προς τον οδηγό, προσφέροντας ιδανική ορατότητα και ευκολία χρήσης, ελαχιστοποιώντας την περίπτωση απόσπασης της προσοχής του από το δρόμο.

Το πάνω τμήμα του ταμπλό περιλαμβάνει μία δευτερεύουσα οθόνη. Ακριβώς μπροστά από αυτή την οθόνη την πάνω επιφάνεια του ταμπλό διατρέχει ένα οριζόντιο νεύρο που καταλήγει στην πόρτα του συνοδηγού και συνεχίζει στο ίδιο στυλ και στο δεξιό πάνελ. Εκεί διακρίνει κανείς το άψογο φινίρισμα με τις ταπετσαρίες και τις υψηλής ποιότητας ραφές με τα μεταλλικά διακοσμητικά, που δίνουν στο εμπρός μέρος της καμπίνας μία ιδιαίτερα όψη.

Μία φαρδιά κονσόλα στο πάτωμα φιλοξενεί το λεβιέ των ταχυτήτων, τις ποτηροθήκες και πιο πίσω στην ‘περιοχή ελέγχου,’ τον περιστροφικό διακόπτη που είναι τοποθετημένος πιο κοντά στον οδηγό για μεγαλύτερη ευκολία στους χειρισμούς και εργονομικά τέλεια λειτουργία. Τα πλευρικά τμήματα της κονσόλας ξεχωρίζουν χάρη στα κυρτό τους σχήμα που χρησιμεύει για ξεκούραση των γονάτων οδηγού και συνοδηγού, και το φαρδύ υποβραχιόνιο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα που δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ξεκούρασης για κάθε διαδρομή ή ταξίδι.

Η βάση του μοχλού των ταχυτήτων διαθέτει μια εξελιγμένη έκδοση της τεχνολογίας «διπλής επίστρωσης» της Mazda. Το φως που χτυπά το γκρίζο πλαίσιο της άνω επιφάνειας αποκαλύπτει ένα μεταλλικό μοτίβο χαραγμένο στο κάτω στρώμα της βάσης. Η εμφάνισή του αλλάζει ανάλογα με το παιχνίδισμα του φωτός

, και ολόκληρη η επιφάνεια της κεντρικής κονσόλας φανερώνει τη σχολαστική προσοχή που έχει δοθεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια αλλά και την πολύ προχωρημένη αισθητική του εσωτερικού του Mazda CX-30.

Αποχρώσεις εσωτερικού περιβάλλοντος

Στο εσωτερικό διατίθενται δύο επιλογές ξεχωριστών χρωματικών αποχρώσεων που έχουν εξελιχθεί για να ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε προτίμηση και σε κάθε lifestyle. Οι επιλογές αυτές περιλαμβάνουν ειδικά διακοσμητικά σε απόχρωση Ανοιχτού Καφέ (Rich Brown) για πιο chic και πιο ώριμα γούστα, ή σε τόνους του Μπλε (Navy Blue) για εκείνους που επιλέγουν με πιο μοντέρνα κριτήρια.

Η επιλογή σε χρώμα Rich Brown διατίθεται με Μαύρο ή Λευκό[2] γνήσιο δέρμα. Οι διατρήσεις της μαύρης δερμάτινης ταπετσαρίας αποκαλύπτουν μια καφέ εσωτερική επένδυση για μεγαλύτερη τόνωση του εκλεπτυσμένου σχεδιασμού υψηλής ποιότητας.[1] Κατανάλωση βάσει WLTP (συνδυασμένη): 7.0-5.9 l / 100 km; Εκπομπές CO2 (συνδυασμένες): 160-133 g / km.

Τα οχήματα πιστοποιούνται  σύμφωνα με τη διαδικασία έγκρισης τύπου WLTP (κανονισμός (ΕΕ) 1151/2017 · κανονισμός (ΕΕ) 2007/715).

Κατανάλωση βάσει NEDC (συνδυασμένη): 5,6-4,6 l / 100 km. Εκπομπές CO2 (συνδυασμένες): 128-105g / km.

Για λόγους συγκρισιμότητας, οι αναφερόμενες τιμές είναι τιμές NEDC που καθορίζονται σύμφωνα με τον κανονισμό εφαρμογής (ΕΕ) 1153/2017

[2] Η επιλογή γνήσιου δέρματος σε απόχρωση Λευκού Pure White, διατίθεται μόνο με τα μοντέλα Mazda CX-30 Skyactiv-X.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Κώστα Βουτσά

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη ενός εκ των πλέον αγαπημένων ηθοποιών του ελληνικού...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τεχνολογία

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό Chang'e-4

Την αθέατη πλευρά της Σελήνης σκάβει το κινεζικό…

Η πρωτοποριακή αποστολή της Κίνας να εξερευνήσει την "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης συνεχίζει να ρίχνει...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.