Μεγάλου: Κάλεσμα σε Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

Τις μεγάλες δυνατότητες επενδύσεων που προσφέρουν η ελληνική οικονομία και οι προωθούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις παρουσίασε σε Γερμανούς επιχειρηματίες κι επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς,  Χρήστος Μεγάλου, παρουσιάζοντας παράλληλα τις επιδόσεις και την πορεία της τράπεζας. Ο κ. Μεγάλου ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο της Ένωσης Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Φρανκφούρτη.

 

Όπως επισήμανε, δημιουργούνται θετικές προϋποθέσεις και ευκαιρίες για επενδύσεις στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων, της επικείμενης απελευθέρωσης κλάδων της οικονομίας, αλλά και της διαδικασίας μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και απαλλαγής από μη τραπεζικά στοιχεία ενεργητικού, που προωθούν οι τράπεζες.

 

Ο κ. Μεγάλου τόνισε πως υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για ιδιωτικοποιήσεις σε συγκεκριμένους τομείς, ενώ μπορούν να δημιουργηθούν συμπράξεις επενδυτών που θα συμμετάσχουν σε ιδιωτικοποιήσεις κλάδων όπως ο ναυπηγοεπισκευαστικός, τα logistics, οι μεταφορές και ο τουρισμός κρουαζιέρας.

 

Επίσης, επενδυτικές δυνατότητες προσφέρει και η επικείμενη απελευθέρωση σημαντικών κλάδων της οικονομίας, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, η ανακύκλωση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε άλλους κλάδους όπως το λιανικό και χονδρικό εμπόριο, οι ιχθυοκαλλιέργειες, οι τηλεπικοινωνίες και η ναυτιλία, η συγκέντρωση δυνάμεων θα οδηγήσει στη δημιουργία κλαδικών πρωταθλητών με αυξανόμενα περιθώρια κέρδους, κάτι που επίσης ανοίγει ευκαιρίες αποδοτικών επενδύσεων.

 

Τέλος, το πρόγραμμα των ελληνικών τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των μη τραπεζικών στοιχείων ενεργητικού δημιουργεί ευκαιρίες για επενδύσεις στους τομείς του real estate, των ασφαλιστικών υπηρεσιών, του leasing, των ξενοδοχείων, αλλά και σε υπερχρεωμένες, πλην όμως βιώσιμες, επιχειρήσεις.

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.