Twitter: Απόφαση απαγόρευσης πολιτικών διαφημίσεων

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει κάθε πολιτική διαφήμιση από την πλατφόρμα του, προκαλώντας ένα σωρό εκκλήσεων για να κάνει το ίδιο και Facebook.

 

Λάβαμε την απόφαση να σταματήσουμε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις στο Twitter, σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ στη σχετική του δήλωση. «Πιστεύουμε πως η εμβέλεια των πολιτικών μηνυμάτων είναι κάτι που θα έπρεπε να κερδίζεται, όχι να αγοράζεται», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές δεν φαίνονται να εκτιμούν πως η εν λόγω απαγόρευση, που θα τεθεί σε ισχύ στις 22 Νοεμβρίου, θα επηρεάσει σημαντικά το κοινωνικό δίκτυο, όσον αφορά στην επιχειρηματική του δραστηριότητα- με τη μετοχή του να σημειώνει πτώση 1,9%. Κι αυτό καθώς η λειτουργία πολιτικής διαφήμισης του Twitter είχε μόλις 21 διαφημιστές σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών εκλογών του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας του ιστότοπου.Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ουσιαστικά αποφάσισε, σύμφωνα με τον Guardian, να μετατρέψει μια αδυναμία σε δύναμη, κόβοντας μια μικροσκοπική ροή εσόδων, προκειμένου να ασκήσει πίεση στον κύριο ανταγωνιστή του. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του, δέχτηκε την υποστήριξη διαφορετικών φωνών από το προοδευτικό φάσμα, από τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ μέχρι την ομάδα των μουσουλμάνων δικηγόρων στις ΗΠΑ Muslim Advocates, το thinktank της Open Knowledge Foundation και τον σεναριογράφο Aaron Sorkin.

 

Από την άλλη, ο Μπραντ Πάρσκεϊλ, που διαχειρίζεται την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ, χαρακτήρισε την κίνηση του Twitter ως μια προσπάθεια να καταπνιγούν οι φωνές των συντηρητικών. «Αυτή είναι άλλη μια προσπάθεια να σιγάσουν τους συντηρητικούς, από τη στιγμή του το Twitter ξέρει ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει το πιο εξελιγμένο online πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ».

 

Οι εταιρείες του χώρου της κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση για να σταματήσουν να εμφανίζουν διαφημίσεις οι οποίες παραπληροφορούν και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εκλογές. Το Facebook έχει δεσμευτεί για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης εξαιτίας της ρωσικής προπαγάνδας στην πλατφόρμα του η οποία φάνηκε να επηρεάζει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2016, υπέρ του Τραμπ.

 

Εξηγώντας την απόφαση του σε μια σειρά από tweets ο Ντόρσεϊ έγραψε πως οι πολιτικές διαφημίσεις φέρνουν «εντελώς νέες προκλήσεις στον δημόσιο διάλογο», μεταξύ των οποίων η βελτιστοποίηση της αποστολής μηνυμάτων μέσω machine learning, το micro-targeting, η ανεξέλεγκτη εξάπλωση παραπλανητικών πληροφοριών και τα deepfakes.

 

«Δεν είναι αξιόπιστο το να λέμε πως δουλεύουμε σκληρά για να εμποδίσουμε τη χρήση των συστημάτων μας για την εξάπλωση παραπλανητικών πληροφοριών, αλλά αν κάποιος μας πληρώνει να στοχεύσουμε και να αναγκάσουμε ανθρώπους να βλέπουν τις πολιτικές τους διαφημίσεις, τότε μπορούν να λένε ό,τι θέλουν» σημείωσε.

 

 

 


protoselida

World Business

 Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Πολλές φορές έχει καλυφθεί το βιβλίο προσφορών, στη δημόσια προσφορά της κινεζικής Alibaba Group στο...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.