Αντιδρούν στις αλλαγές οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Προτεινόμενο

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα μέτρα της κυβέρνησης για την ΔΕΗ και όπως δηλώνουν σκοπεύουν να συγκρουστούν.

 

Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης δέκα μέτρα για να διασωθεί η ΔΕΗ, ανάμεσα σε αυτά η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους στη ΔΕΗ, εθελουσία έξοδο σε συνάρτηση με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων και δραστικό περιορισμό της έκπτωσης στο ρεύμα για τους εργαζομένους στην επιχείρηση.

 

Τα μέτρα όπως ήταν αναμενόμενο δεν άρεσαν στους εργαζομένους της ΔΕΗ, οι οποίοι ετοιμάζουν την αντίδρασή τους.

 

Θα συγκρουστούμε με την κυβέρνηση

 

Ο κ. Κώστας Μανιάτης πρόεδρος εργαζομένων ομίλου της ΔΕΗ μιλώντας στο ραδιόφωνο «Ελλάδα 94,3» και τον Βαγγέλη Γιακουμή, σημείωσε ότι σήμερα θα υπάρξει συνάντηση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΔΕΗ με το υπουργείο Ανάπτυξης και από εκεί και μετά θα καθοριστούν οι αντιδράσεις τους σημειώνοντας ωστόσο ότι θα συγκρουστούν με την κυβέρνηση.

 

Μάλιστα σημείωσε πως το πρόγραμμα που η κυβέρνηση εξήγγειλε για τη ΔΕΗ στηρίζεται σε επικοινωνιακού τύπου μέτρα αφού όπως είπε η μονιμότητα της ΔΕΗ δεν υφίσταται για όλους τους εργαζόμενους από τον Φεβρουάριο του 2012 με τη δεύτερο μνημόνιο και ως εκ τούτου θέμα άρσης μονιμότητας δεν υπάρχει και για αυτό λέμε ότι είναι επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης αυτά.

 

Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους στη ΔΕΗ, εθελουσία έξοδο σε συνάρτηση με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, πιο ευέλικτο πλαίσιο για τις προμήθειες, που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που παρουσίασε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την συζήτηση στο υπουργικό Συμβούλιο.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.