Deal News Online

undefined

Χαρδαλιάς: Στοίχημα ευθύνης και ζωής η πολιτική προστασία

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη, παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν στελέχη εμπλεκόμενων φορέων στις δράσεις της αντιπυρικής περιόδου 2019. Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ εκείνο που προέκυψε ήταν τα ιστορικά χαμηλά αποτελέσματα που καταγράφηκαν στην Κρήτη φέτος, σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα έτη από το 1998 και μετά. Όπως αναφέρθηκε κατά τη φετινή αντιπυρική χρονιά καταγράφηκαν 738 στρέμματα καμένων εκτάσεων σε όλη την Κρήτη, ενώ την αντιπυρική χρονιά του 2018 ο αριθμός είχε φτάσει τα 14.450 καμένων στρεμμάτων.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολιτική προστασία που αποτελεί -όπως τόνισε- ένα στοίχημα ευθύνης και ζωής, σε άμεση σχέση με την δυνατότητα προστασίας της ζωής, των περιουσιών των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

 

"Όσοι έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε αυτό τον σκοπό, το κάνουμε καθημερινά με την ευθύνη και το ζήλο που πρέπει. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι στις επόμενες ημέρες θα έχουμε καινούργιο σχέδιο που αφορά στην πλήρη αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εξελίσσεται σε μια σύγχρονη εθνική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων και ταυτόχρονα στην αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και στην πλήρη αναθεώρηση και επανεκτίμηση όλων εκείνων των διαδικασιών που δημιουργούν ζητήματα και προβλήματα στην διαδικασία που ακολουθούμε σε σχέση με τα έργα και τις εργασίες πυρόσβεσης. Όλα όσα έχουν ταλαιπωρήσει τους ΟΤΑ της χώρας μας σε επίπεδο μελέτης, σχεδιασμού και υλοποίησης έργων πρόληψης, ερχόμαστε να τα αναθεωρήσουμε, να τα κατοχυρώσουμε νομικά, να δώσουμε τη δυνατότητα στους αιρετούς, πάντα σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς να φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Οι αρρυθμίες και οι παθογένειες δεκαετιών επιβάλλεται να λυθούν μέσα στις επόμενες κιόλας ημέρες κι αυτή είναι ευθύνη καθενός ξεχωριστά από εμάς" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς που αναφέρθηκε και στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης αλλά και απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, εξασφαλίζοντας δικό της, όπως τόνισε, ενδιάμεσο φορέα.

 

"Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα που αφορά όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο κομμάτι των εκτάκτων αναγκών. Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε τις δομές που μπορούμε να εξασφαλίσουμε και να απορροφήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια, να οχυρώσουμε την πατρίδα μας και ταυτόχρονα είναι ώρα σημαντικής δουλειάς" συμπλήρωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, αναφερόμενος στα θετικά αποτελέσματα από την αντιπυρική περίοδο τόνισε: "Πρέπει να επιμείνουμε στα θέματα πρόληψης και ενημέρωσης και αποτροπής και στο τέλος της καταστολής και δεν θα πρέπει να περιμένουμε την καταστολή. Στην καταστολή τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Καταφέραμε να μιλήσουμε με πολύ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στην Κρήτη. Το πρόβλημα με τις φωτιές στους βοσκοτόπους το ξέρετε όλοι. Φέτος είχαμε ελάχιστες γιατί η προσέγγιση ήταν τέτοια, που ενεργοποίησε το σεβασμό και τη συνεργασία. Πλησιάσαμε και μιλήσαμε με κρητικούς και ο τρόπος που το κάναμε, πιστεύω ότι αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας, φέτος".


protoselida

Secret Money

Η μεγάλη μέρα του ΕΧΕ

Η μεγάλη μέρα του ΕΧΕ

Για τις 17 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η «μεγάλη μέρα» για το opening του Eλληνικού Xρηματιστηρίου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.