Γερμανία: 1 εκατ. σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Έως το 2030

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Κυριακή ότι επιθυμία της είναι να δει 1 εκατομμύριο σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα μέχρι το 2030.

 

Μιλώντας στο  βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η Μέρκελ δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού των σημείων φόρτισης για τα ηλεκτρονικά οχήματα θα ενθαρρύνει τους καταναλωτές να απομακρυνθούν από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να στραφούν σε αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

 

Το μήνυμα αυτό έγινε όψει των συναντήσεων που θα είχε με εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχάνων. ντικείμενο αυτής της συνάντησης είναι το πώς θα επιταχυνθεί η μετάβαση προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με χαμηλές εκπομπές καυσαερίων.

 

«Για τον σκοπό αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα εκατομμύριο σταθμούς φόρτισης μέχρι το έτος 2030 και η βιομηχανία θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια, αυτό θα συζητήσουμε», είπε η καγκελάριος.

 

Αυτή τη στιγμή, η Γερμανία διαθέτει περίπου 20.000 σταθμούς φόρτισης. Η κυβέρνηση ελπίζει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στα μισά μέχρι το 2030. Για να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, το Βερολίνο εισήγαγε ορισμένα μέτρα για την προώθηση πιο «πράσινων» τρόπων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης επιδοτήσεων ύψους μέχρι 4.000 € ως αντιστάθμιση στο κόστος ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος.

 

Ο Στέφαν Βάιλ, ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, όπου εδρεύει η Volkswagen, έχει δηλώσει ότι θέλει να υπάρξει δέσμευση ότι μέχρι το 2021 θα δημιουργηθούν 100.000 τέτοιοι σταθμοί. Σύμφωνα με τον Βάιλ, θα πρέπει να απλοποιηθεί η νομοθεσία περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή περισσότερων δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών φόρτισης.

 

«Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται ενώπιον πολύ απαιτητικών καιρών, κάτι που θα πρέπει να συνοδευτεί από την ενεργή συμμετοχή εκείνων που χαράσσουν την πολιτική», σχολίασε.

 

Τέλος, η Μέρκελ,σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, καθώς χρειάζονται λιγότεροι εργαζόμενοι για την κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε σύγκριση με τα συμβατικά.

 

"Θέλουμε να πάρουμε μαζί μας τους εξειδικευμένους εργαζόμενούς μας στο δρόμο προς ένα σύγχρονο, φιλικό προς το κλίμα μέλλον», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

 


protoselida

World Business

 Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Πολλές φορές έχει καλυφθεί το βιβλίο προσφορών, στη δημόσια προσφορά της κινεζικής Alibaba Group στο...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.