Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας

Ευθυγραμμίζεται με τη μείωση παγκοσμίως

 

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, εξισορροπώντας την ανάγκη να ευθυγραμμίζεται με τη μείωση των επιτοκίων παγκοσμίως έναντι τυχόν μη σκόπιμου πλήγματος που θα μπορούσαν να επιφέρουν τα χαμηλά επιτόκια στην τοπική οικονομία.

 

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ξεκίνησε να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, με περαιτέρω περικοπές τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο, να φέρουν το επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%.

 

Σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe, τόνισε ότι δεδομένων των εξελίξεων παγκοσμίως και των αποδείξεων για πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην αυστραλιανή οικονομία, είναι εύλογο να περιμένουμε ότι θα χρειαστεί μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών επιτοκίων στην Αυστραλία για να επιτευχθεί πλήρης απασχόληση και τον στόχο του πληθωρισμού.

 

Ο κίνδυνος για την RBA είναι ότι τα χαμηλά επιτόκια δεν βοηθούν πολύ στην στήριξη της ανάπτυξης εκτός της αύξησης των τιμών των κατοικιών, οι οποίες αυξάνονται ξανά σε μεγάλες πόλεις μετά από την επιβράδυνση των δύο τελευταίων ετών.

 

Ορισμένοι οικονομολόγοι ανησυχούν ότι οι άνθρωποι ερμηνεύουν τις μειώσεις των επιτοκίων ως μια ένδειξη πως κάτι πάει λάθος με την οικονομία, καθιστώντας τους απρόθυμους να ξοδέψουν και να αμβλύνουν την επίδραση της νομισματικής πολιτικής.

 


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Mazda CX-30: Βραβείο «Golden Steering Wheel» 2019

Mazda CX-30: Βραβείο «Golden Steering Wheel» 2019

• Ο κινητήρας Skyactiv-X, και το μικρομεσαίο Mazda3 βρέθηκαν επίσης στις 3 πρώτες θέσεις της κατηγορίας...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.