Στήριξη ΕΟΤ στην συνέλευση επιχειρήσεων αγροτοτουρισμού «Agroxenia»

Με απόφαση της Προέδρου του ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν την πρώτη Γενική Συνέλευση Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού Αgroxenia (Αγροξενία) που θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Κερκίνη στις 11-13 Νοεμβρίου 2019.

 

Σκοπός είναι η συμβολή στην ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού στην χώρα μας, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού ως βασικό μοχλό επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ο αγροτουρισμός θεωρείται πολύ σημαντική μορφή τουρισμού και τους 12 μήνες του χρόνου, που ενισχύει παράλληλα, την τοπική οικονομία και τις περιοχές διεξαγωγής σχετικών οργανωμένων προσπαθειών.

 

Η Agroxenia είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας για την προώθηση των αγροτουριστικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών, που δημιουργήθηκε από μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος ( Σ.Ε.ΑΓ.Ε.) και του Δικτύου Συνεργασίας Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων (ΔΙ.Σ.Π.Α.).

 

Σκοπός της συνέλευσης στην λίμνη Κερκίνη, είναι η ανάδειξη του πρώτου ΔΣ, ο σχεδιασμός και ανάπτυξη της επικοινωνιακής στρατηγικής για την προβολή αγροκτημάτων, αγροτουριστικών επιχειρήσεων και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων, καθώς και η προετοιμασία του 1ου Πανευρωπαϊκού Συνέδριου που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2020 στα Χανιά με ευρωπαίους εκπροσώπους από το χώρο του αγροτουρισμού.

 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν στη λίμνη Κερκίνη «γυρίσματα» από πενταμελές τηλεοπτικό συνεργείο με σκοπό τη δημιουργία πιλότου, ενός πρώτου επεισοδίου εκπομπής Αγροτουρισμού που θα συνδέει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και την καινοτομία. Η πρόταση που θα κατατεθεί στο άμεσο προσεχές διάστημα στην ΕΡΤ περιλαμβάνει 14 επεισόδια, επιδιώκοντας να αποτελέσει το επίκεντρο γύρω από την οποία θα συσπειρωθούν όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.


protoselida

World Business

 Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Πολλές φορές έχει καλυφθεί το βιβλίο προσφορών, στη δημόσια προσφορά της κινεζικής Alibaba Group στο...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.