Συμμετοχή ΣΕΒΤ σε ευρωπαϊκό έργο για το περιβάλλον

Με στόχο τις τρέχουσες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις

 

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του και των δράσεων που αναπτύσσει για την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων επιδιώκει σταθερά τη συμμετοχή του σε έργα σχετικής θεματολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από τα οποία λαμβάνεται χρήσιμη πληροφόρηση για τις τρέχουσες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις και αναπτύσσονται δράσεις, εργαλεία και συνέργειες, που αυξάνουν την ευαισθητοποίηση και το επίπεδο ενημέρωσης του κλάδου και των πολιτών.

 

Ο ΣΕΒΤ αυτή τη φορά συμμετέχει στο νέο ευρωπαϊκό έργο «LIFE CIRCforBIO – A Circular Economy System for Multisource Biomass Conversion to Added Value» (Παράγοντας βιοκαύσιμα από την αξιοποίηση των βιομηχανικών και οικιακών απορριμμάτων τροφίμων).

 

Στο έργο αυτό θα επιδιωχθεί η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσα από την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων από προηγμένα βιοκαύσιμα, που θα προέρχονται από οικιακά και βιομηχανικά απορρίμματα τροφίμων, αξιοποιώντας ένα καινοτόμο βιοδιυλιστηρίο, που θα αναπτυχθεί στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του ΕΜΠ, στο Λαύριο. Βασικό όφελος για το κλίμα και το περιβάλλον θα αποτελέσει η σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που θα προέλθει από την παραγωγή καυσίμων από βιομάζα μέσα από την παραπάνω διαδικασία.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή του Κλάδου των Τροφίμων στο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς βασικό μέσο για την παραγωγή των βιοκαυσίμων θα αποτελούν τα απορρίμματα από τις Βιομηχανίες Τροφίμων. Τα απορρίμματα που θα αξιοποιηθούν στο βιοδιυλιστήριο για τον συγκεκριμένο σκοπό θα προέρχονται κυρίως από βιομηχανίες παραγωγής μπύρας, χυμών και προϊόντων πατάτας, επιχειρήσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων.

 

Το έργο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2019, θα έχει διάρκεια 44 μήνες και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ. Η κοινοπραξία αποτελείται από τους παρακάτω φορείς: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ/Συντονιστής), ΣΕΒΤ, Ελληνικά ΠετρέλαιαΕΛΠΕ +0,12% (ΕΛΠΕ), Δήμος Λαυρεωτικής, Πανεπιστήμιο Βερόνας, ENVIRECO AE, NEVIS AE & SATISTICA ΕΠΕ. Η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ, την 1η Νοεμβρίου 2019.

 


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.