Άνοδος για τις ευρωαγορές μέσω Κίνας

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συμφώνησαν να ακυρώσουν τους επιπλέον δασμούς που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου.

 

Όπως μετάδωσε το Reuters το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι Πεκίνο και Ουάσινγκτον συμφώνησαν να άρουν σταδιακά τους δασμούς σε προϊόντα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου Τζάο Φενγκ πρόσθεσε ότι η ακύρωση αυτή θα είναι σημαντική για τις δύο πλευρές ώστε να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της συμφωνίας.

 

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η υπογραφή της πολυαναμενόμενης πρώτης φάσης ίσως καθυστερήσει μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η προκαταρκτική συμφωνία που θα βοηθήσει να μειωθούν οι πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, θα υπογραφόταν εντός του μήνα.

 

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συνεχίζουν να αναζητούν την τοποθεσία για την υπογραφή της συμφωνίας, με το Λονδίνο να εξετάζεται μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών πόλεων για τον τόπο της συνάντησης των δύο ηγετών.

 

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,37% στις 406,55 μονάδες. Οι τομείς πρώτων υλών, αυτοκινήτου και ταξιδίων σημείωσαν άνοδο άνω του 1% ενώ σχεδόν όλοι οι κλάδοι είναι σε θετικό πρόσημο.

 

Οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας και τηλεπικοινωνιών αντίθετα χάνουν 0,6%.

 

Η εικόνα των μεγαλύτερων δεικτών διαμορφώνεται αυτή την ώρα ως εξής:

 

Οι επενδυτές εστιάζουν σήμερα και σε νέα εταιρικά αποτελέσματα. Η Siemens ανακοίνωσε έσοδα 24,5 δισ. ευρώ για το δ' τρίμηνο αυξημένα κατά 8% σε ετήσια βάση, ενώ η γερμανική τράπεζα Commerzbank ανακοίνωσε αύξηση 35% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου.

 

Η ιταλική UniCredit ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,1 δισ. ευρώ για το γ' τρίμηνο επιβεβαιώνοντας το ετήσιο guidance ενώ η Lufthansa είχε αυξημένα κέρδη κατά 4% στο γ' τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,15 δισ. ευρώ.


protoselida

Media

Πρωτοσέλιδο στα γερμανικά ΜΜΕ η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά

Πρωτοσέλιδο στα γερμανικά ΜΜΕ η νίκη του Στέφανου…

Για να κατακτήσει τον τίτλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε απέναντι σε φτασμένους παίκτες από τη...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.