Κίνα: Μειώνονται οι αμοιβαίοι δασμοί

Στον περιορισμό των δασμών που είχαν επιβάλλει η μία στα αγαθά της άλλης, στο πλαίσιο του εμπορικού τους πολέμου, συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα.

 

Οπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, το Πεκίνο, ο περιορισμός αυτός θα γίνει σταδιακά και σε αναλογικό βαθμό.

 

Ο βαθμός ελάφρυνσης των δασμών, ο οποίος θα περιλαμβάνεται σε μία συμφωνία «Πρώτου Σταδίου», που αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο του τελικού συμβιβασμού, διευρκίνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Γκάο Φενγκ.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δύο πλευρές είχαν «εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις» τις δύο τελευταίες εβδομάδες, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Εάν η είδηση επιβεβαιωθεί και από τις ΗΠΑ θα σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουμε έναν οδικό χάρτη για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαρίδι για την παγκόσμια οικονομία.

 

Το βασικό αίτημα της Κίνας από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ήταν η άρση των τιμωρητικών δασμών, που πλέον έχουν επεκταθεί στην πλειονότητα των εξαγωγών της προς τις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι θα πάρει αυτό που ζητούσε, αλλά με αστερίσκους. Χάρη στην είδηση διατηρείται το θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

 

«Αυτό προκαλεί αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία σε κάποιο σημείο», δήλωσε αναλυτής στο Reuters. «Απομακρύνει ένα πέπλο αβεβαιότητας και δίνει στην αγορά το πράσινο φως για ανάληψη μεγαλύτερου ρίσκου» πρόσθεσε.


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη στην ανακύκλωση τηγανέλαιου,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.