«Φτώχυναν» κατά 388 δισ. οι δισεκατομμυριούχοι το 2018

Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, μειώθηκε ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, σύμφωνα με τη UBS και τη PwC. Αιτία είναι οι γεωπολιτικές εντάσεις και η μεταβλητότητα των αγορών.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων διεθνώς υποχώρησε κατά $388 δισ. φτάνοντας στα $8,539 τρισ. Απότομη πτώση σημειώθηκε στην Κίνα – που είναι δεύτερη στην κατάταξη δισεκατομμυριούχων μετά τις ΗΠΑ- και στην περιοχή ευρύτερα της Ασίας και του Ειρηνικού.

 

«Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων έκανε βουτιά το 2018 για πρώτη φορά από το 2008, λόγω της γεωπολιτικής», σημειώνει το στέλεχος της UBS, Josef Stadler, στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

 

Η καθαρή αξία των πιο πλούσιων της Κίνας διολίσθησε 12,8% σε όρους δολαρίου, λόγω της πτώσης των αγορών μετοχών και του πιο αδύναμου νομίσματος. Στις αιτίες και η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 30 ετών, το 2018.

 

Παρά την πτώση, η Κίνα εξακολουθεί να «παράγει» έναν νέο δισεκατομμυριούχο κάθε 2-2,5 μέρες, σημειώνει ο Stadler.

 

Παγκοσμίως, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων υποχώρησε, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία συνέχισαν να δίνουν την πρωτιά στη χώρα.

 

«Η έκθεση δείχνει την αντοχή της αμερικανικής οικονομίας, η οποία είχε 749 δισεκατομμυριούχους στα τέλη του 2018», τόνισε ο John Matthews, στέλεχος επίσης της UBS.


protoselida

World Business

Tesla: Δικαστικό στοπ στο νέο εργοστάσιο στη Γερμανία

Tesla: Δικαστικό στοπ στο νέο εργοστάσιο στη Γερμανία

Γερμανικό δικαστήριο διέταξε την Tesla να διακόψει προσωρινά τις εργασίες για την κατασκευή του νέου...

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.