Παρελθόν ο Art Peck από την Gap Inc

Μετά από απογοητευτική χρονιά και μια μετοχή που έχει πιάσει «πάτο» η Gap Inc απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο Art Peck.

 

Η Gap απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό της την Πέμπτη, μετά την αποτυχία των προσπαθειών του για ανάκαμψη των πωλήσεων και την απογοητευτική απόδοση του τρίτου τριμήνου που έστειλε τη μετοχή στον πάτο. Η εταιρεία ενδυμάτων που περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Gap, Athleta και Banana Republic, έφερε πίσω ένα μέλος της ιδρυτικής οικογένειας για να ηγηθεί της εταιρείας, την ώρα που προσπαθεί να καταλήξει σε ένα πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο.

 

Η μετοχή υποχώρησε κατά 7,2% στις προ-συνεδριακές συναλλαγές στην Wall Street την Παρασκευή, ενώ μέχρι σήμερα έχει απώλειες περίπου 30% για φέτος.

 

Η απόλυση του Peck έρχεται μετά από χρόνια κατά τα οποία η εταιρεία παλεύει με δυσκολίες. Αν και ο έμπορος λιανικής πώλησης έκανε πολλά δημόσια λάθη τα τελευταία χρόνια – όπως φτιάχνοντας σακάκια με μανίκια τόσο μικρά ώστε δεν χωρούσαν τα χέρια μιας μέσης γυναίκας – πολλές από τα προβλήματά του είναι τυπικά του σημερινού δύσκολου περιβάλλοντος στο λιανικό εμπόριο: Η εξάρτηση από τις εκπτώσεις 50% και διατήρηση μιας μεγάλης παρουσίας σε φθίνουσες αμερικανικές αγορές.

 

«Ήταν ίσως η πιο καθυστερημένη αλλαγή διαχείρισης που έχουμε δει εδώ και καιρό», δήλωσε ο Stacey Widlitz, πρόεδρος της SW Retail Advisors. «Έρχεται ένα σημείο όπου δεν μπορείς να κάθεσαι και να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά», προσθέτει.

 

Μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο, ο Peck θα αποχωρήσει από τον ρόλο του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου και θα εκκενώσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της GAP. Ο Robert Fisher, ο σημερινός μη εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας και ο γιος των συνιδρυτών της εταιρείας Don και Doris, θα αναλάβει ως πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε προσωρινή βάση.

 

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει πέρα ​​από το δελτίο τύπου που ανακοίνωσε την αποχώρηση του Peck.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.