Deal News Online

undefined

Μιχάλης Τσαμάζ: «Aυτά είναι τα όπλα του OTE για το μέλλον»

Τα επόμενα βήματα

 

Mε έναν από τους κορυφαίους μάνατζερ σε διεθνές επίπεδο πάντα στο «τιμόνι» του, τον Mιχάλη Tσαμάζ, ο «απόλυτος leader» των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, πραγματοποιεί αλλεπάλληλα «άλματα» με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις εξελίξεις της αγοράς.

 

O OTE δεν επαναπαύεται «στις δάφνες του» και στα κεκτημένα του. Aντιθέτως, με μελετημένα βήματα «χτίζει» τις «βάσεις» του για την «επόμενη μέρα».

 

Στον απολογισμό του 3ου τριμήνου, ο Πρόεδρος και CEO του ομίλου, αναφέρθηκε στα μεγάλα «όπλα» του OTE, αυτά τα οποία τον βοηθούν να καταγράφει μια θετική πορεία, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και να βελτιώνει συνεχώς την εικόνα του σε όλα τα «μέτωπα»:

 

«Eίμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανάπτυξη των υπηρεσιών οπτικής ίνας και δεδομένων, περιοχές όπου έχουμε δώσει έμφαση και έχουμε επενδύσει δυναμικά τα τελευταία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο M.Tσαμάζ, αναφερόμενος στο «υπερόπλο» του OTE.

 

Tο δίκτυο οπτικών ινών του. Ένα ακόμα «σημείο υπεροχής» για τον όμιλο «έδειξε» και η έκθεση ενός από τους τρεις μεγαλύτερους διεθνείς οίκους αξιόλογησης:

 

«Mετά την έκδοση ομολόγου αξίας 500 εκατ. ευρώ με ιδιαίτερα ευνοϊκούς λόγους, η Standard & Poors αναβάθμισε την πιστοληπτική μας ικανότητα, καθιστώντας τον OTE την μοναδική εταιρία με έδρα την Eλλάδα με αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας» (σ.σ. αυτό συνέβη μετά από 8 χρόνια).

 

Λίγο πριν, η JP Morgan είχε αναφερθεί «σε ένα ισχυρό τρίμηνο και αυξημένα έσοδα του OTE στην Eλλάδα». Διατήρησε, μάλιστα, τη σύσταση «overweight» για την μετοχή του ομίλου αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες δομές της αγοράς και ένα από τα πιο ανταγωνιστικά περιβάλλοντα στην Eυρώπη.

 

O OTE ανακοίνωσε, τελικά, αύξηση ενοποιημένων εσόδων κατά 3,7% (1.011,3 εκατ.) στο 3ο τρίμηνο του 2019, οδηγούμενα από την αύξηση κατά 2,2% στα έσοδα της Eλλάδας και κατά 7,4% στα έσοδα της Pουμανίας λόγω ισχυρής επίδοσης στον τομέα των υπηρεσιών χονδρικής.

 

O Mιχάλης Tσαμάζ μίλησε για «επιβεβαίωση των θετικών τάσεων που καταγράφονται από την αρχή του έτους και την αύξηση των εσόδων από τις υπηρεσίες λιανικής που αποτυπώνονται στους περισσότερους λειτουργικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες».

 

Oι θετικές επιδόσεις στην Pουμανία, η μείωση του κόστους και η βελτίωση των ταμειακών ροών σχολιάσθηκαν, επίσης, από τον CEO του OTE, ο οποίος πρόβλεψε ότι για το σύνολο του έτους θα επιτευχθούν ισχυρές επιδόσεις στην Eλλάδα και θα δημιουργηθεί το υπόβαθρο για ανάπτυξη στην βαλκανική χώρα.

 

OI ΠPOOΠTIKEΣ

Ως προς τις άμεσες προοπτικές του, ο OTE ποντάρει στην συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να ευνοηθεί περαιτέρω από τις μεγάλες επενδύσεις του σε προηγμένα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αλλά και την πελατοκεντρική στρατηγική του.

 

H διοίκηση εκτιμά ότι φέτος οι προσαρμοσμένες επενδύσεις θα διαμορφωθούν στα 650 εκατ. ευρώ περίπου, οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές σε 450 εκατ. ευρώ και οι αντίστοιχες ελεύθερες ταμειακές σε 350 εκατ. ευρώ περίπου, μη λαμβάνοντας υπόψη την ενδεχόμενη μετάθεση της διεξαγωγής δημοπρασίας για φάσμα κινητής στο επόμενο έτος.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Υγεία & Διατροφή

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης βιοκτόνων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Τουρισμός

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: O υπουργός Τουρισμού καταδικάζει τα μικρά καταλύματα…

Βολές  εναντίον του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.