Χαρίτσης: Η ΝΔ πολιτεύεται με όρους πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος

"Ο πρωθυπουργός παραμένει σιωπηλός απέναντι στις ρατσιστικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματός του", διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης στην κυριακάτικη εφημερίδα "Εποχή".

 

"Όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για "εισβολή" ή ο νόμος της κυβέρνησης ορίζει ότι οι πρόσφυγες δεν δικαιούνται προστασία, ευνοείται η δράση ακραίων κύκλων, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες", τονίζει.

 

Ο ίδιος επισημαίνει πως "η ελληνική κοινωνία διαθέτει αντανακλαστικά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης", όπως διαπιστώθηκε και το 2015, όταν "ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση με την κοινωνία στο πλευρό του".

 

"Πρέπει να ορθώσουμε ένα τείχος αντίστασης στο ρατσισμό, να πούμε ένα μεγάλο 'ως εδώ', να στηρίξουμε και να συνδεθούμε με έμπρακτες πολιτικές αλληλεγγύης", δηλώνει χαρακτηριστικά.

 

"Η ΝΔ πολιτεύεται με όρους πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος"

 

Ασκώντας κριτική στη συνολική τακτική της ΝΔ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι "αδυνατεί να απαντήσει ομόφωνα σε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα, γεγονός που οφείλεται στη διαχειριστική της ανεπάρκεια αλλά και τις προσδοκίες που δημιούργησε προεκλογικά, ότι θα λύσει το προσφυγικό σε ένα μήνα".

 

"Ενδεχομένως, μάλιστα, να θεωρούν στην κυβέρνηση ότι η διγλωσσία τους συμφέρει. Έχει συνηθίσει άλλωστε η ΝΔ να πολιτεύεται με όρους πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος", συνεχίζει.

 

Για τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis ο Αλ. Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση και τους πρόθυμους συνοδοιπόρους της ότι "επενδύουν υπέρμετρα στην υποτιθέμενη σκευωρία, με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τη διαλεύκανση του σκανδάλου", το οποίο "αφορά την χρόνια διασύνδεση μίας φαρμακευτικής εταιρείας με πολιτικά πρόσωπα και θεσμικούς παράγοντες και τη συστηματική υπερκοστολόγηση συγκεκριμένων φαρμάκων. Εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να σπάσουμε το φράγμα σιωπής και συγκάλυψης που εκκινεί από το Μέγαρο Μαξίμου και απολήγει σε μεγάλα επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά συγκροτήματα", συμπληρώνει.

 

"Πήγαν περίπατο οι δήθεν ελαφρύνσεις της ΝΔ για τη μεσαία τάξη"

 

Ο Αλ. Χαρίτσης εκτιμά πως "το φορολογικό νομοσχέδιο, όπως και όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτυπώνει την ταξική μεροληψία της ΝΔ". "Πήγαν 'περίπατο' οι δήθεν ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη και μαζί οι ψευδείς προεκλογικές τους υποσχέσεις", τονίζει, και προσθέτει: "Η πολιτική που υλοποιούσε η δική μας κυβέρνηση, και όσα είχαμε σχεδιάσει για το 2020, βρίσκονταν ακριβώς στον αντίποδα. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλα τα εισοδηματικά κλιμάκια παρουσίασαν αύξηση, που υπήρξε μεγαλύτερη όσο πιο χαμηλό ήταν το εισόδημα".

 

Για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ "η δήθεν "αναπτυξιακή" πολιτική της ΝΔ συνοψίζεται σε ένα και μόνο σχήμα: ανάπτυξη για τους λίγους, ισχυρούς φίλους της κυβέρνησης". "Έτσι καταλήξαμε σε ένα νομοσχέδιο "πλυντήριο" με 234, από 85 αρχικά, άρθρα, που δεν λαμβάνει υπόψη τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, την προστασία του περιβάλλοντος και τους κλάδους που μπορούν να στηρίξουν την εξωστρεφή ανασυγκρότηση της οικονομίας. Ένα νομοσχέδιο που βρίθει ασυδοσίας, αδιαφάνειας και αντεργατικών μέτρων", καταλήγει.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.