Εξάρθρωση κυκλώματος «στημένων» αγώνων στη Βοσνία

Η βοσνιακή αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα τη Δευτέρα, κυρίως διαιτητές, οι οποίοι είναι ύποπτοι για "στήσιμο" αγώνων στην δεύτερη κατηγορία της Βαλκανικής χώρας.

 

Η έρευνα αφορά διαιτητές και παράγοντες περιφερειακών ποδοσφαιρικών συλλόγων, όπως ανέφερε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

 

«Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, συνελήφθησαν 12 άτομα που είναι ύποπτα για οργανωμένο έγκλημα και για κατάχρηση εξουσίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της βοσνιακής αστυνομίας, Λούκα Μιλαντίνοβιτς, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ότι ζήτησαν κι έλαβαν κατά τη διάρκεια του 2019, δώρα και άλλες μορφές παροχών, για να καθορίσουν τα αποτελέσματα ορισμένων αγώνων στο μουσουλμανικό-κροατικό μισό της β' κατηγορίας της Βοσνίας, ανέφερε η ανακοίνωση. Οι ύποπτοι έλαβαν κυρίως μετρητά, αν και τα ποσά δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Βοσνία έχει ένα εθνικό πρωτάθλημα, ενώ οι δύο πολιτιστικές οντότητες που έχουν δημιουργήσει τη χώρα από τον πόλεμο της δεκαετίας του 1990 - η Μουσουλμανική-Κροατική Ομοσπονδία και η Σερβική Δημοκρατία Σέρπσκα - έχουν το δικό τους πρωτάθλημα.

Οι δωδεκάδες ύποπτοι θα παραδοθούν σε εισαγγελείς οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν θα παραπεμφθούν υπό κράτηση, δήλωσε ο Μιλαντίνοβιτς.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας χαιρέτισε τη επιχείρηση και εξέφρασε τη λύπη της για τις "τεράστιες ζημιές" που προκάλεσε η υπόθεση στη φήμη του ποδοσφαίρου της χώρας.


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Τουρισμός

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AEGEAN AIRLINES Δημήτρη Γερογιάννη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.