Οικονομία

"Το ευρωομόλογο δίνει μια πειστική απάντηση" Προτεινόμενο

Την εκτίμηση πως το ευρωομόλογο από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα χρέους στην ευρωζώνη, αλλά δίνει μια πειστική απάντηση για το τί πρέπει να κάνει συνολικά η Ευρώπη, εξέφρασε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

 

«Η κάθε χώρα, θα πρέπει να ακολουθήσει εκείνο το μείγμα πολιτικής το οποίο θα αντιμετωπίζει την ύφεση και τα ελλείμματα. Εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα, διότι είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης, σήμερα που μιλάμε, δεν ξέρω με τις εξελίξεις γιατί πολλά ακούγονται για τη διπλή ύφεση, σε ύφεση στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

 

Ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ εξήγησε παράλληλα, ότι η Γερμανία αντιδρά στην έκδοση ευρωομολόγου γιατί θα αυξηθεί το δικό της κόστος δανεισμού ενώ τόνισε πως η ΝΔ τάσσεται υπέρ της μείωσης του δημόσιου τομέα «έτσι ώστε να έχουμε έναν καλύτερο και πιο παραγωγικό δημόσιο τομέα. Γι΄αυτό και προτείνουμε τη μείωση των φορέων του δημοσίου μέσα από συγχωνεύσεις ή κλείσιμο κάποιων υπηρεσιών, με την αναγκαία επιλογή της εργασιακής εφεδρείας».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή