«Ταξιδεύει» για Βρυξέλλες ο «Ηρακλής»

Το φιλόδοξο σχέδιο «Ηρακλής» που στοχεύει στη μείωση των κόκκινων δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι ελληνικές τράπεζες βρίσκεται καθ’οδόν για Βρυξέλλες.

 

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Ζαββού και των τραπεζιτών για το θέμα και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία επί των επιμέρους θεμάτων.

 

Τι αλλάζει

 

Από την σύσκεψη προκύπτει πως στον Ηρακλή «κλείδωσε» ότι το Δημόσιο δεν θα εγγυηθεί καταγγελμένα δάνεια και έτσι το μείγμα των τιτλοποιήσεων αλλάζει και όπου υπήρχαν τέτοιου είδους χορηγήσεις θα αντικατασταθούν από «αβέβαιης είσπραξης» ή και ενήμερα προκειμένου να μπορούν να λάβουν πιστοληπτική διαβάθμιση τουλάχιστον BB- και να ενταχθούν έτσι στο σχήμα.

 

Συμφωνήθηκε παράλληλα ότι δεν θα διατεθεί ισόποση εγγύηση για κάθε τράπεζα αλλά θα τηρηθεί «σειρά προτεραιότητας», δηλαδή το πιστωτικό ίδρυμα που θα κάνει πρώτο την αίτηση θα λάβει τις εγγυήσεις που θα ζητήσει, πάντα με ανώτατο όριο που πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κινηθεί ελαφρά πάνω από τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Η κρατική εγγύηση θα δίνεται στο senior κομμάτι το οποίο θα αποτελείται από πιο εξασφαλισμένα δάνεια, όπως προαναφέρθηκε, και σύμφωνα με το σχέδιο που προωθείται το δημόσιο θα εγγυάται εφόσον το 50+1 πωληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.