Κόσμος

Τραμπ: Θα καταρρεύσουν οι αγορές, εάν δεν είμαι πρόεδρος

Εάν η τρέχουσα διαδικασία αποπομπής οδηγήσει στην απομάκρυνσή του από τη θέση του Αμερικανού προέδρου, το χρηματιστήριο και η αγορές θα ζήσουν μία πτώση άνευ προηγουμένου, προειδοποιεί για ακόμη μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Σε μήνυμά του στο Twitter σημειώνει: «Ο Dow χτύπησε τις 28.000 μονάδες -ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΨΗΛΟ! Οι Gee, Pelosi & Schitt έχουν μία καλή ιδέα «ας αποπέμψουμε τον πρόεδρο». Εάν συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, θα οδηγούσε στη μεγαλύτερη ΠΤΩΣΗ στην Ιστορία της Αγοράς. Αποκαλείται Κατάθλιψη, όχι Υφεση!».

 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το αμερικανικό χρηματιστήριο έφτασε σε νέα ιστορικά υψηλά με τον Dow Jones να περνά πάνω από τις 28.000 μονάδες.

 

Καταθέτει ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου για θέματα προϋπολογισμού

 

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού, Μαρκ Σάντι αναμένεται να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο.

 

Ο ίδιος αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για την παρακράτηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

 

Ο Σάντι είναι αξιωματούχος καριέρας στο Γραφείο Διαχείρισης του Προϋπολογισμού (OMB) στον Λευκό Οϊκο και θα είναι το πρώτο στέλεχος του αναφερόμενου γραφείου που θα καταθέσει στην έρευνα παραπομπής του Τραμπ, μετά την άρνηση τριών πολιτικά διορισμένων αξιωματούχων να καταθέσουν, καθώς αγνόησαν σχετικές κλήσεις.

 

Τις προηγούμενες ημέρες, ο δικηγόρος του Σάντι είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του θα εμφανιστεί για να καταθέσει εάν εκδοθεί μία κλήση προς κατάθεση για τον ίδιο.Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει εκδοθεί μια τέτοια κλήση προς κατάθεση για τον Σάντι.


επιστροφή στην αρχή