Ανοιχτή η επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές

Αντί του σταυρού προτίμησης

 

Στο "τραπέζι” βρίσκεται το ενδεχόμενο της κατάργησης του σταυρού προτίμησης και επαναφοράς της λίστας στις ευρωεκλογές. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής”, η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας "βεντάλιας” κυβερνητικών πρωτοβουλιών για των "εξορθολογισμό” του πολιτικού συστήματος, με κινήσεις όπως η αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η κατοχύρωση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και η κατάργηση της απλής αναλογικής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων του πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ειδικότερα, είχε χαρακτηρίσει "ιδιαίτερα προβληματικό” το γεγονός ότι στις ευρωεκλογές ισχύει ο σταυρός προτίμησης και μάλιστα σε μια μια ενιαία "εθνική” περιφέρεια.

 

Το αποτέλεσμα είναι ότι περιθώριο εκλογής έχουν μόνο τα στελέχη που έχουν πανελλαδική αναγνωρισιμότητα, είτε λόγω της μακράς παρουσίας στην εγχώρια πολιτική σκηνή, είτε μέσω της δυνατότητας ευρείας τηλεοπτικής προβολής .

 

Αντιθέτως, "καταδικασμένα” σε αποτυχία είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα στελέχη, πολλά εκ των οποίων με ιδιαίτερα προσόντα, αλλά και βαθιά γνώση των τεκταινόμενων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πάντως, εάν αναληφθεί, η σχετική πρωτοβουλία δεν θα εκδηλωθεί άμεσα, αφού προτεραιότητα είναι η θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και μια σειρά άλλων "περιφερειακών” αλλαγών στην εκλογική διαδικασία.


protoselida

Media

ΕΔΙΠΤ: Εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων

ΕΔΙΠΤ: Εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της τη...

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Αυτοκίνητο

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του δημοφιλούς μοντέλου της νέου Peugeot 208, διοργανώνει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.