Deal News Online

undefined

«Τρικλοποδιά» σε μια εμπορική συμφωνία

Χάκινγκ από την Κίνα σε αμερικανική υπηρεσία;

 

«Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου», είπε ο Donald Trump απέναντι στον πρόεδρο της Τουρκίας. Το ερώτημα όλου του κόσμου, βέβαια, είναι εάν μπορεί να πει το ίδιο και για τον Xi Jinping, τον Κινέζο ομόλογό του. Γιατί, ενώ όλος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα να βρεθεί επιτέλους ένας κοινός τόπος για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και να σταματήσει ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ τους -που επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη και το παγκόσμιο εμπόριο- μια μικρή (;) λεπτομέρεια, φαίνεται έτοιμη να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

 

Ο λόγος για την υποψία ότι Κινέζοι χάκερ παραβίασαν το σύστημα της Εθνικής Ένωσης Μεταποίησης των ΗΠΑ, ΝΑΜ, του κλαδικού φορέα για τις αμερικανικές μεταποιητικές εταιρίες, ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση των εμπορικών πολιτικών του προέδρου Trump. Για το χάκινγκ, η εταιρία κυβερνοασφάλειας που προσέλαβε η ΝΑΜ συμπέρανε ότι προερχόταν από την Κίνα, αν και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές τι και ποια στοιχεία υπεκλάπησαν. Είναι σαφές όμως, ότι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι των συνομιλιών των δύο χωρών, το χάκινγκ σε έναν πανίσχυρο κλαδικό φορέα της Ουάσινγκτον, θα εκληφθεί από αυτή ως μια προσπάθεια του Πεκίνου να εξασφαλίσει ένα πλεονέκτημα στον εμπορικό πόλεμο.

 

Όχι τυχαία, από την Ουάσινγκτον διαρρέεται ότι το χάκινγκ έγινε λίγο πριν από έναν γύρο επίσημων διαπραγματεύσεων μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων κυβερνητικών αξιωματούχων για ένα trade deal. Και πως οι ίδιες οι πηγές επισημαίνουν ότι αυτή η ηλεκτρονική εισβολή είναι μόνο η τελευταία που αποδίδεται σε Κινέζους χάκερς σε βάρος αμερικανικών εμπορικών οργανώσεων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Trump, αφού η Κίνα προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τις αμερικανικές θέσεις. Στους φόβους ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να παίξει σημαντικό -αρνητικό- ρόλο στις προσπάθειες επίτευξης μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, έρχονται να προστεθούν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

 

Ο Donald Trump, μόλις την Τρίτη, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, υποβαθμίζοντας εμμέσως τις μελέτες που καταγράφουν τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου στην απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Η αμερικανική οικονομία «έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας κατά πολύ», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπεραμυνόμενος των αποφάσεών του να επιβάλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς. «Το αληθινό κόστος θα το βλέπαμε, εάν δεν κάναμε τίποτα».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού της

Booking.com: Θα απολύσει έως το 25% του προσωπικού…

Έως και το 25% του προσωπικού της θα απολύσει η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων Booking.com...

Media

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Νομοθετική ενίσχυση της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας

Οριστικό "μαύρο" στις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α. επιχειρεί να βάλει η...

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Αγγλία: Οδηγίες για αποβολές όσων βήχουν εσκεμμένα

Οι ποδοσφαιριστές που βήχουν σκόπιμα στους αντιπάλους ή τους διαιτητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19 θα δέχονται κόκκινες ή...

Αυτοκίνητο

 Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Αφιέρωμα «100 χρόνια Mazda»

Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Τεχνολογία

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

NASA-ESA: Μεταφορά βράχων από Άρη με «φορτηγό διαστημόπλοιο»

Η NASA και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)σχεδιάζουν να δαπανήσουν τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή δειγμάτων από τον Άρη και την...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.