Γερμανία: Δέχεται πιέσεις για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων

Να προσφέρει σημαντική ενίσχυση στις δημόσιες επενδύσεις, αναθεωρώντας τις προτεραιότητές της όσον αφορά τον προϋπολογισμό, κάλεσε ο και η Γερμανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (DGB) την κυβέρνηση της Γερμανίας.

 

Η κοινή ανακοίνωση είναι μία, αν μη τι άλλο, ασυνήθιστη κίνηση που δείχνει τον προβληματισμό που υπάρχει στην χώρα σχετικά με την εμμονή για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που δεν δημιουργούν νέο χρέος.

 

Αυξημένες πιέσεις - Οριακή ανάπτυξη της Γερμανίας


Οι πιέσεις που δέχεται τόσο η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς επειδή η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται οριακά και το κόστος δανεισμού του Βερολίνου κινείται σε χαμηλό επίπεδο είναι αυξημένες.

 

Οι πιέσεις για εγκατάλειψη της δέσμευσης για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ασκούνται τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

 

Η άποψη του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Ντίτερ Κεμπφ δήλωσε ότι: «Αυτό δεν αφορά κυρίως την καταπολέμηση των συμπτωμάτων μίας ύφεσης, αλλά μάλλον την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της αδύναμης ανάπτυξης». Επίσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καθήκον να διατηρήσει και να βελτιώσει τη Γερμανία ως τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας για να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ευημερία και απασχόληση.

 

Ο Κεμπφ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις σε ψηφιακές και μεταφορικές υποδομές κατά μισή ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε περίπου 16 δισ. ευρώ τον χρόνο. Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός προβλέπει επενδύσεις ύψους 43 δισ. ευρώ για το 2020.

 

Η τοποθέτηση της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο επικεφαλής της DGB, Ράινερ Χόφμαν, επεσήμανε ότι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της Γερμανίας και μαζί με αυτή και οι καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. "Δεν μπορούμε να δεχόμαστε άλλο να τίθεται η ευημερία των μελλοντικών γενεών σε κίνδυνο με τόσο απαρχαιωμένες υποδομές και με τόση υποχρηματοδότηση του εκπαιδευτικού συστήματος", είπε ο Χόφμαν, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες δημόσιες επενδύσεις θα ενισχύσουν επίσης την κοινωνική συνοχή και θα προωθήσουν ίσες συνθήκες διαβίωσης σε όλη τη χώρα.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας, KfW, έχει υπολογίσει ότι οι δήμοι της χώρας έχουν επενδυτικές ανάγκες ύψους 138 δισ. ευρώ. Η ενίσχυση των γερμανικών επενδύσεων θα ήταν θετική ευρύτερα για την Ευρωζώνη. Η νέα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει τονίσει ότι η Γερμανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πλεονάσματα που έχει στον προϋπολογισμό της για να βοηθήσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Media

Τουλάχιστον 250 δημοσιογράφοι σε φυλακές παγκοσμίως

Τουλάχιστον 250 δημοσιογράφοι σε φυλακές παγκοσμίως

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο που εγκυμονεί το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, η Επιτροπή για την Προστασία των...

Τουρισμός

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Εβδομαδιαία αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σκιάθου

Συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AEGEAN AIRLINES Δημήτρη Γερογιάννη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.