Deal News Online

Β.Κορέα προς Τραμπ: Δεν ενδιαφερόμαστε για ανούσιο διάλογο

Το μειωμένο ενδιαφέρον της για συζητήσεις που δεν έχουν ουσία εξέφρασε μέσω εκπροσώπου της η Βόρεια Κορέα σε συνέχεια μηνύματος του Ντόναλντ Τραμπ στο twitter που ανέφερε ότι σύντομα θα συναντούσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Η απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ δόθηκε από σχόλιο που έκανε ο υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης αξιωματούχος Κιμ Κιέ Γκουάν, ο οποίος έχει ασκήσει τα καθήκοντα του υφυπουργού των Εξωτερικών.

 

Το σχόλιο ήρθε σε συνέχεια του μηνύματος που ανήρτησε την Κυριακή ο προέδρος Τραμπ στο twitter και καλούσε τον ηγέτης της Βόρειας Κορέας «ενεργήσει γρήγορα» αφήνοντας να εννοηθεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας νέας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών.

 

Τι έγραφε το μήνυμα του Τραμπ στο twitter

 

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε προχθές στο Twitter, στέλνοντας ένα άμεσο μήνυμα στον Κιμ, «Πρέπει να ενεργήσεις γρήγορα και να υπάρξει συμφωνία» με τις ΗΠΑ και να κλείσει [η συμφωνία] «Θα σε δω σύντομα!».

 

Βόρεια Κορέα: «Δεν ενδιαφερόμαστε στην διεξαγωγή τέτοιων συνομιλιών»


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Κιμ Κιέ Γκουάν σε δήλωσή του προς το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA είπε ότι είδε την ανάρτηση του προέδρου Τραμπ στο Twitter, αλλά ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί, παρά τις τρεις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των δύο ηγετών από τον Ιούνιο του 2018. Η Πιονγιάνγκ απαίτησε τον τερματισμό αυτού που αποκαλεί ως εχθρική πολιτική, αν οι ΗΠΑ επιθυμούν την διεξαγωγή του διαλόγου.

 

«Δεν ενδιαφερόμαστε στην διεξαγωγή τέτοιων συνομιλιών, οι οποίες δεν προσφέρουν κάτι σε εμάς,» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

«Καθώς δεν κερδίζουμε κάτι, δεν κάνουμε ένα δώρο στον Αμερικανό πρόεδρο, για το οποίο θα μπορεί να κομπάζει, αλλά θα πρέπει να αποζημιωθούμε για τις επιτυχίες για τις οποίες υπερηφανεύεται ότι επέτυχε,» είπε ο Κιμ Κιέ Γκουάν.

 

Τα «καρφιά» της Βόρειας Κορέας για τις διαπραγματεύσεις


Είναι η δεύτερη φορά, σε χρονικό διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας που δηλώσεις αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας στοχεύουν άμεσα στον Τραμπ, ενώ τέτοιες κινήσεις απέφευγε μέχρι πρόσφατα η Πιονγιάνγκ και κυρίως μετά την έναρξη ενός μη παραγωγικού διαλόγου το 2018.

 

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης που έχει προηγούμενα ηγηθεί στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον «δεν πρέπει να ονειρεύεται διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση [της Κορεατικής Χερσονήσου] πριν εγκαταλείψει την εχθρική πολιτική της,» κάνοντας μία προφανή αναφορά στις αμερικανικές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, αλλά και στην εφαρμογή των διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

 

Σε αεροπορικές ασκήσεις παρευρέθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Στο μεταξύ, τα ΜΜΕ στην Βόρεια Κορέα είχαν αναφέρει χθες ότι ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την διεξαγωγή αεροπορικών ασκήσεων για δεύτερη φορά, μέσα σε τρεις ημέρες, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα αποφάσισαν να αναβάλλουν τις κοινές αεροπορικές ασκήσεις τους, ώστε να διευκολύνουν τις συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης με την Βόρεια Κορέα.

 

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν προχθές ότι θα προχωρήσουν στην ακύρωση των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων (Combined Flying Training Event) σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την στάσιμη προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης έντασης με την Βόρεια Κορέα.

 

Χθες, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA ανέφερε ότι ο Κιμ επέβλεψε μία εκπαίδευση αερομεταφερόμενων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του (με την συμμετοχή και ειδικών δυνάμεων).

 

Σύμφωνα με το αναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων ο Κιμ «είπε είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί μία άσκηση χωρίς προειδοποίηση, με την εξομοίωση των συνθηκών πραγματικού πολέμου» για «την βελτίωση της προετοιμασίας» των στρατιωτικών μονάδων της Βόρειας Κορέας.

 

Το Σάββατο το KCNA ανέφερε ότι ο Κιμ παρακολούθησε «έναν διαγωνισμό μαχητικής ικανότητας» μεταξύ ιπταμένων της πολεμικής αεροπορίας της χώρας του, αλλά και αξιωματικών της αντιαεροπορικής άμυνας.

 

Μία φωτογραφία του, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Rodong Sinmun» τον παρουσίασε να χαμογελάει, ενώ βρίσκεται μεταξύ πιλότων μαχητικών αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας.

 

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο Κιμ επέβλεψε τις ασκήσεις ή αν αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά την ίδια ημέρα.

 

Δεν υπήρξε κάποια αναφορά για τις ΗΠΑ ή τη Νότια Κορέα στις δημοσιογραφικές αναφορές του KCNA.


Secret Money

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ. projects

INTRAKAT: Tι θα «ψάξει» στην πίτα των43,4 δισ.…

Tον νέο ισχυρό πυλώνα στην κατασκευαστική αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει η Intrakat, διεκδικώντας ό,τι project...

Αυτοκίνητο

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Ηλεκτροκίνηση

O ΗΡΩΝ και η Volvo Car Hellas ενώνουν…

Τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνουν η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.