Μητσοτάκης: Σας καλώ σε μία νέα συμμαχία για την Υγεία

Παρουσιάστηκε το εθνικό σχέδιο δράσης κατά του καπνίσματος

 

Σε μια «συμμαχία για την υγεία» κάλεσε τους πάντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το εθνικό σχέδιο δράσης κατά του καπνίσματος. Η παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

 

Ο κ. Μητσοτάκης, που χαρακτήρισε την απαγόρευση του καπνίσματος ως "τολμηρή πρωτοβουλία για την προστασία της δημόσιας υγείας", διεμήνυσε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία του τύπου… αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα. "Εάν το μπόρεσαν άλλες χώρες, σίγουρα το μπορούμε εμείς.

 

Οι αριθμοί παραμένουν συντριπτικοί. Παρά το γεγονός ότι έχουμε δει σημαντικές μειώσεις, σχεδόν όλοι οι πολίτες εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα. Οι θάνατοι από κάπνισμα υπολογίζονται σε 20.000 ετησίως. Η εικόνα είναι άθλια. Υπουργοί κάπνιζαν μπροστά στις κάμερες μέσα στα υπουργεία τους.

 

Ακόμα και γιατροί καπνίζουν μέσα στα νοσοκομεία. Η δυσαρέσκεια είναι τεράστια, αλλά σιωπηλή. Για χρόνια δεν έβρισκε ανταπόκριση. Σε αυτήν τη δυσαρέσκεια ερχόμαστε να απαντήσουμε με την αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, σε κλειστούς ιδιωτικούς χώρους, όπου υπάρχουν παιδιά.

 

Ο εχθρός είναι ο καπνός και όχι οι καπνιστές. Σκοπός δεν είναι ο διχασμός, αλλά μία νέα συμμαχία για την υγεία. Συμμαχία για μία καλύτερη ζωή χωρίς καπνό. Είναι εκστρατεία πολύπλευρη. Με παρεμβάσεις, με αναζήτηση δημόσιων υποστηρικτών, με προβολή ενός άλλου υποδείγματος ζωής", τόνισε, στην παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να εφαρμόσουν με θάρρος το αντικαπνιστικό νόμο.

 

"Δεν είναι υπόθεση καταστολής. Είναι υπόθεση της δυνατότητάς μας να κάνουμε όλοι μαζί αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε, κατ’ ιδίαν πως είναι το σωστό", ανέφερε.

 

Σχέδιο τεσσάρων σημείων


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, στην ομιλία του, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης ορίζεται από τέσσερα κομβικά σημεία:

 

-Διαμόρφωση μίας αντικαπνιστικής κουλτούρας.

 

-Σεβασμός στον μη καπνιστή, που αποκτά φωνή και άμυνα απέναντι στο παθητικό κάπνισμα. "Στην εστίαση δικαίωμα δεν έχει μόνο ο πελάτης. Μπορεί να φύγει και να επιλέξει άλλο μαγαζί. Αυτό δε μπορεί να το κάνει ο εργαζόμενος", είπε ο πρωθυπουργός.

 

-Παράλληλα μέριμνα για τους καπνιστές. Ενεργή υποστήριξη σε όσους πάρουν την απόφαση να θωρακίσουν την υγεία τους. "Τα ιατρεία διακοπής του καπνίσματος πρέπει να ενισχυθούν και να αυξηθούν", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

-Προστασία της υγείας των πολιτών, με σωστή αξιολόγηση νέων καπνικών προϊόντων.

 


protoselida

Media

ΕΔΙΠΤ: Εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων

ΕΔΙΠΤ: Εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της τη...

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Αυτοκίνητο

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

«Open Weekend» για το λανσάρισμα του PEUGEOT 208

Η Peugeot, με αφορμή το λανσάρισμα του δημοφιλούς μοντέλου της νέου Peugeot 208, διοργανώνει...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.