Η General Motors μηνύει την Fiat Chrysler για δωροδοκίες συνδικαλιστών

Η General Motors κατέθεσε μήνυση για εναντίον της Fiat Chrysler και των πρώην στελεχών της την Τετάρτη, κατηγορώντας την αυτοκινητοβιομηχανία ότι δωροδόκησε υψηλά ιστάμενους στο United Auto Workers, συνδικάτο Αμερικανών και Καναδών εργαζομένων σε αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να λάβει ευνοϊκότερους όρους στις διαπραγματεύσεις εργασίας.

 

″Αυτή η μήνυση σκοπεύει να φέρει την FCA προ των ευθυνών της για τη ζημιά που προκάλεσαν οι ενέργειές της στην εταιρεία μας και για να εξασφαλίσει ισότιμους όρους ανταγωνισμού", δήλωσε ο Craig Glidden, γενικός σύμβουλος της GM.

 

Η GM λέει ότι η Fiat Chrysler "κατέστρεψε" τις συλλογικές διαπραγματευτικές συμφωνίες μεταξύ της GM και της UAW το 2009, το 2011 και το 2015, καταβάλλοντας εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες.

 

"Η FCA ήταν ο σαφής χορηγός εκτεταμένων αδικημάτων, καταβάλλοντας εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες για να αποκτήσει οφέλη, παραχωρήσεις και πλεονεκτήματα στη διαπραγμάτευση, εφαρμογή και διαχείριση των συμβάσεων εργασίας, με την πάροδο του χρόνου", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

 

Τα μέλη της UAW ενέκριναν σύμβαση εργασίας με την GM στα τέλη Οκτωβρίου, τερματίζοντας τη μακροβιότερη απεργία στην Ένωση εναντίον οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντιτρόιτ, εδώ και δεκαετίες.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.