Deal News Online

undefined

Το επενδυτικό πλάνο του Γαλαξία

Τα νέα «πράσινα» καταστήματα, το mall, και το «λανσάρισμα» νέων καινοτόμων υπηρεσιών που θα «σκανάρουν» τα «θέλω» του καταναλωτή

 

Δημιουργία πράσινων καταστημάτων, mall και καινοτόμων υπηρεσιών, ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, για την επόμενη διετία, το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Γαλαξίας.

 

Του Κώστα Νούση

 

Όπως επεσήμανε στην επίσημη παρουσίαση η Νίκη Χειμωνιδου πρόεδρος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε. «Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις επενδύσεις και την καινοτομία. Προχωράμε στην εποχή της καινοτομίας με σεβασμό στους πελάτες και προμηθευτές».

 

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε., Παναγιώτης Πουρσανίδης ανακοίνωσε την δημιουργία 10 νέων ιδιόκτητων καταστημάτων μέχρι το 2021, εκ των οποίων ένα μεγάλο mall (χωρητικότητας 40 καταστημάτων), καθώς και την καινοτόμα υπηρεσία κάρτας bonus η οποία θα έχει διάδραση με τα «θέλω» του καταναλωτή.

 

30 εκατ. ευρώ το κόστος του mall


Το ύψος κατασκευής του mall αναμένεται να αγγίξει τα 32 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε αναμονή έγκρισης των αδειών, ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, οι εκκρεμότητες αναμένεται να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ εργασίες κατασκευής αναμένεται αμέσως μετά την έγκριση των σχετικών αδειών.

 

Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει την κατασκευή των 2 από τα 10 καταστήματα, εκ των οποίων το ένα θα εγκαινιαστεί αρχές Δεκεμβρίου και το δεύτερο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό με το νέο έτος, και χρονικά τοποθετείται το Πάσχα.

 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη αγοράσει τα οικόπεδα για την ανέγερση του νέου δικτύου καταστημάτων, η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται μέχρι το 2021, ενώ το ύψος της επένδυσης για κάθε κατάστημα υπολογίζεται στα 2 εκατ. ευρώ (πλην του mall), ενώ στο σύνολό της ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ.

 

Η μακέτα του mall

 

 

Κατασκευή κεντρικών αποθηκών

 

Σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Πουρσανίδης ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρείας να κατασκευάσει κεντρικές αποθήκες, οι οποίες θα δώσουν νέα ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας. Ήδη στα συρτάρια της Πέντε ΑΕ βρίσκονται οι προτάσεις και τα σχέδια, ενώ μελετάται η τοποθεσία ανέγερσής τους.

 

«Είμαστε ανοιχτοί σε εξαγορές»

 

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, η οποία μέχρι στιγμής κατέχει δίκτυο 160 καταστήματα (ιδιόκτητα το 80%), με την αξία της ακίνητης περιουσίας  να αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ, υποστήριξε ότι στο παρελθόν βρισκόταν πολύ κοντά στην εξαγορά εταιρειών του χώρου, σημείωσε ότι είναι ανοιχτοί σε εξαγορές.

 

Εταιρεία διαχείρισης ακινήτων

 

Σε ερώτηση εάν στις προθέσεις τις εταιρείας είναι να δώσει την ακίνητη περιουσία σε διαχειριστική εταιρεία, ο κ. Πουρσανίδης τόνισε κάθετα ότι «δεν σκεπτόμαστε να εξαγοραστούμε από κανέναν. Εάν θελήσουμε κάτι τέτοιο θα επεξεργαστούμε την δημιουργία δικής μας εταιρείας διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας μας».

 

«Δεν θέλουμε να πουλήσουμε, είμαστε ανοιχτοί σε εξαγορές», συμπληρωσε.

 

Υπηρεσία AI Loyalty Bonus Card


O διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας με στόχο την προσέλκυση νεανικού πελατειακού κοινού, παρουσίασε στους προμηθευτές της εταιρείας την νέα AI loyalty bonus card, μια επένδυση που αγγίζει τις 200.000 ευρώ.

 

Με στόχο την διευκόλυνση του καταναλωτή η Γαλαξίας προχωρά σε ένα σύστημα με το οποίο θα μπορεί να γνωρίζει ποιοι κωδικοί προϊόντων έχουν πέραση στους καταναλωτές.

 

Επίσης, ο καταναλωτής θα έχει την δυνατότητα να βλέπει πραγματικά αυτό που τον ενδιαφέρει μπαίνοντας στο site μέσω της AI loyalty bonus κάρτας, το κόστος της οποία θα φτάσει τις 200.000 ευρώ.

 

Κάθε φορά που στο site του Γαλαξία συνδέεται η κάρτα bonus, η Γαλαξίας «σκανάρει» τον καταναλωτή. Στόχος της Γαλαξίας είναι η προσέλκυση νέων ηλικιών για αυτό και προχωρά σε νέες σύγχρονες μεθόδους, ακολουθώντας το ρεύμα της ψηφιακής εποχής.

 


protoselida

Media

Eurobank: Νέα υπηρεσία ePOS για online πωλήσεις με 1 κλικ

Eurobank: Νέα υπηρεσία ePOS για online πωλήσεις με…

Η Eurobank, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες που επιτείνουν την ανάγκη εξ' αποστάσεως πωλήσεων, θέτει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.